Notícies

Fons-Next-Generation

Presentació dels fons europeus Next Generation

Dimecres, març 31, 2021

Programes de reactivació econòmica i projecció social per avançar cap a un model més sostenible.

El fons Next Generation, fons europeu de recuperació destinat a projectes turístics, ha estat el tema protagonista de la ponència organitzada pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i que ha comptat amb la presència del vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre.

El fons Next Generation (Pla de Modernització, Transformació i Resiliència) són programes de reactivació econòmica i projecció social per fer transformacions estructurals i avançar cap a un model més sostenible, tant mediambientalment com socialment, adoptats arran de la crisi provocada per la pandèmia.

Aquesta dotació econòmica donarà suport a aquells projectes que vagin en línia amb la sostenibilitat, la digitalització i la cohesió amb l'objectiu d'impulsar la societat i l'economia. Així doncs, el repte que presenta aquest fons per a la Diputació és que el territori de Lleida, el Pirineu i l'Aran surtin reforçats i siguin un referent turístic en l'àmbit europeu.

En l'àmbit turístic pel que fa a l'Estat espanyol s'ha articulat el Pla de Modernització i Competitivitat del sector turístic dotat amb 3.400 milions d'euros, que es constitueix de 5 eixos; el primer és la transformació del model turístic vers la sostenibilitat, en aquest eix es preveu el desenvolupament de diverses accions, la més important de les quals és el Programa de Plans de Sostenibilitat Turística a les Destinacions, acció que preveu la recuperació integral de les destinacions pioneres i la transformació estratègica de les destinacions urbanes i d'interior.

Aquest pla està dotat amb 1.840 milions, dels quals 660 s’aplicaran aquest any 2021, 890 l’any 2022, i més de 300 milions l’any 2023.

Actualment ja hi ha projectes que s’estan duent a terme amb fons europeus estructurals d’inversions  i/o de fons competitiu on hi participen la mateixa Diputació de Lleida, la Universitat de Lleida i altres organismes de l’administració del territori.

Des del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida recomanem estar molt atents a les publicacions oficials del BOE i el DOG per tal d’estar assabentats dels diferents ajuts del fons europeu.

S’adjunta presentació de la sessió i enregistrament de la jornada:

Presentació de la sessió formativa