Notícies

Setmana-Santa-2021

Campanya turística Setmana Santa

Dimecres, març 31, 2021

L'obertura de la mobilitat comarcal  ha comportat un increment de reserves per a aquesta Setmana Santa a la demarcació de Lleida.

La fi de les restriccions de confinament municipal i la proximitat de la Setmana Santa han suposat un important increment de les reserves per a aquests dies festius a la demarcació de Lleida, especialment a la zona del Pirineu de Lleida, on s'espera que l'ocupació se situï per sobre del 85%.
En el conjunt del territori hi podem trobar activitats per a tots els gustos i satisfer les ganes d'espais naturals i aire lliure que la població té després de tant de temps amb restriccions de mobilitat. Aquest any, la campanya de Setmana Santa vindrà marcada per la responsabilitat i la sostenibilitat de buscar espais allunyats de la massificació on poder gaudir de la natura, i les comarques de Lleida en són l'indret ideal.

Per la seva banda, les pistes d'esquí seran un dels punts amb major afluència, donat l'increment de reserves fetes a partir de l'eliminació del confinament municipal. Les pistes d'esquí tancaran la temporada a partir del dia 5 d'abril, coincidint amb Dilluns de Pasqua, i clouran així una temporada amb resultats molt inferiors a una temporada normal. Així i tot, les pistes d'esquí alpí lleidatanes tenen, ara com ara, una oferta de més de 160 km de pistes per a aquests dies de Setmana Santa i gruixos que van dels 25 als 120 cm.

Enguany s’ha seguit endavant amb els programes d’Esport Blanc Escolar (EBE) com una iniciativa d’apropar aquest esport als alumnes de les escoles del Pirineu.

Pel que fa a les activitats de turisme actiu i aquàtiques presenten també per a aquesta Setmana Santa dades força optimistes pel que fa a les reserves. Una oferta que en el conjunt del territori se suma a un ventall de propostes de turisme rural, turisme de natura, turisme cultural i la mateixa gastronomia, que configuren els diferents punts d'atracció per als visitants en aquestes dates a les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida.
Altres punts de la demarcació que s'espera que rebin un bon nombre de visitants durant els dies de Setmana Santa són el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, les esglésies de la Vall de Boí, el Centre d'Observació de l'Univers del Montsec, el monestir de Vallbona de les Monges, la Ruta dels Castells de Lleida o la mateixa Seu Vella de Lleida.