Notícies

oto 09. Campionats Boí-taüll

Boí Taüll serà la seu dels campionats d’Europa d’esquí de muntanya 2022

Dijous, juliol 1, 2021

Del 8 al 13 de febrer de l’any vinent l’estació lleidatana acollirà la celebració de les proves d’esprint, vertical, individual i relleus corresponents als Europeus 2022, la cita competitiva més important del calendari internacional d’esquí de muntanya de la propera temporada

La Federació Internacional d’Esquí de Muntanya (ISMF) ha escollit la prestigiosa estació ribagorçana per celebrar-hi les proves més importants de la propera temporada, els Campionats d’Europa d’Esquí de Muntanya, que se celebraran del 8 al 13 de febrer de 2022. Durant sis dies Boí Taüll acollirà les proves d’esprint, vertical, individual i relleus.

La concessió per a Boí Taüll arriba en un moment clau d’aquesta especialitat esportiva, ja que s’espera que aquest any es faci oficial la seva inclusió en els Jocs Olímpics d’Hivern de Milan Cortina del 2026. L’esquí de muntanya ja va ser especialitat esportiva en els passats Jocs Olímpics de la Joventut de Lausana 2020, en la qual es van aconseguir tres medalles (una d’or i tres de bronze) gràcies a la gran actuació dels esportistes catalans Maria Costa, Ares Torra, Ot Ferrer i Marc Radua.

La celebració amb èxit de dues edicions dels Campionats d’Espanya i diverses proves de la Copa d’Espanya en els darrers anys, ha estat un factor clau per a la concessió de la competició més important a escala continental per part de la Federació Internacional d’Esquí de Muntanya. La candidatura ha estat avalada i té el suport de la Federació Espanyola (FEDME).

Les últimes edicions dels Campionats d’Europa d’Esquí de Muntanya s’han celebrat a les estacions de Nicolosi (Itàlia), Salvan-Les Marécottes (Suïssa), Ordino Arcalís (Andorra) i Pelvoux Vallouise (França).

Boí Taüll disposa de la cota esquiable més alta dels Pirineus i grans cims que la fan idònia per a la pràctica de tot tipus d’especialitats esportives relacionades amb la neu i els desnivells. La presidenta d'FGC, Marta Subirà, afirma que "des de fa anys, l’estació té la ferma voluntat d’apostar per l’esquí de muntanya”.

En aquest sentit, dins del seu domini esquiable Boí Taüll ofereix quatre itineraris específics per a aquesta modalitat i, durant la temporada d’hivern, disposa d'un forfet de temporada exclusiu adreçat al públic practicant d’esquí de muntanya, vàlid per a totes les estacions d’FGC Turisme. Boí Taüll ofereix, a més, 14 excel·lents forapistes per practicar l’esquí de muntanya i el freeride a zones properes a l’estació, amb cims superiors als 2.500 metres.

Aposta per l’esquí de muntanya competitiu i turístic

Situada al Pirineu de Lleida, l'estació d'esquí de Boí Taüll ha estat apostant els darrers anys per l’esquí de muntanya tant en l’àmbit competitiu com en el turístic. L’equipament ofereix les cotes més altes del Pirineu (2.751 m de cota màxima al Pla de Vaques i 2.020 m de cota mínima a Puig Falcó) i una privilegiada situació encarada al nord, cosa que li garanteix una neu d'excel·lent qualitat.

L'estació ofereix un desnivell esquiable total de 10.366 m, amb una àrea esquiable de 550 ha. En total són 45 quilòmetres de pistes (6 verdes, 3 blaves, 20 vermelles i 14 negres) i 2 itineraris. Disposa també de pista exclusiva de trineus i de Snowpark amb 5 zones de diferents nivells.

Quant als equipaments, té 11 remuntadors (6 telecadires, 2 telesquís i 3 cintes transportadores) amb una capacitat de transport de 15.770 persones/hora. Disposa de 5 màquines trepitjaneu, 205 canons per a la producció de neu (amb una superfície de producció de neu de 20,2 km) i 21 pistes innivades.

Entre altres serveis, podem esmentar l’àrea de pàrquing, a peu de pistes (1.500 places), centre d'atenció mèdica a peu de pistes, jardí de neu i guarderia per a infants a partir de 2 anys, servei de lloguer de material d'esquí i de surf de neu, escola d'esquí amb més de 90 monitors, i dos restaurants i una cafeteria self-service a diferents cotes.

Més informació:
Estació de Boí Taüll
Tel. 973 29 70 85
Web: https://www.boitaull.cat/