Notícies

EL PIRINEU DE LLEIDA ACULL ENGUANY 9 FESTIVALS DE SENDERISME

El Pirineu de Lleida acull enguany 9 festivals de senderisme

Dimarts, juny 1, 2021
©Oscar Rodbag - Turisme Solsonès

Aquests itineraris de natura, pensats per a tot tipus de públic i per a totes les edats, tenen lloc entre els mesos de maig i octubre a l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Solsonès i la Val d’Aran

La demarcació de Lleida té enguany un protagonisme especial acollint 9 dels 13 festivals de senderisme que se celebraran al Pirineu català. Amb una durada d’entre dos i set dies, els festivals ofereixen rutes guiades a uns preus inferiors als habituals i són una oportunitat excel·lent per gaudir dels serveis de guies locals que aniran descobrint als participants la cara més autèntica i sovint desconeguda de diversos racons dels Pirineus. Es tracta a més de propostes plenament integrades en la línia de turisme de sostenibilitat en la qual treballa des de fa anys la demarcació de Lleida.

Els festivals combinen itineraris per a famílies i gent gran que transcorren per camins senzills i propostes per als més avesats a recórrer llargues distàncies. A més de les rutes a peu, les activitats programades també permeten conèixer la cultura i la gastronomia locals: tastets gastronòmics, visites a museus, presentacions de llibres o concerts són el complement ideal.

Aquests esdeveniments, a més de contribuir a donar a conèixer els atractius naturals i culturals dels Pirineus, són una oportunitat excel·lent per practicar un turisme sostenible saludable i de proximitat.

A la demarcació de Lleida tenen lloc concretament Lo Festival de Senderisme de la Conca Dellà (del 21 al 23 de maig), la Cerdanya Happy Walking (del 10 al 13 de juny), el Festival Camina Pirineus Alt Urgell (del 23 al 27 de juny), el Val d’Aran Walking Festival (del 28 de juny al 4 de juliol), el Festival de Senderisme Vall Fosca - Pirineus (del 15 al 18 de juliol), el Summit Val d’Aran Festival (del 23 al 29 d’agost), el Senderi – Festival de Senderisme de Sort, la Vall d’Àssua i el Batlliu (del 3 al 5 de setembre), el Festival de Senderisme del Solsonès (el 18 i 19 de setembre) i el Vall de Boí Trek Festival (del 9 al 12 d’octubre).

Els organitzadors remarquen que, gràcies a la magnífica acollida que ha tingut la proposta en anys anteriors i amb les bones perspectives per sortir de la crisi sanitària, aquesta 6a edició de la iniciativa té més festivals que mai. Com a principals novetats destaquen quatre festivals nous: el de l’Alt Urgell; el de Sort, la vall d’Àssua i el Batlliu; el del Solsonès, i el Summit Val d’Aran, que va dirigit a persones experimentades. Els 13 festivals tindran lloc de maig a octubre, la majoria en caps de setmana.

Els festivals estan coordinats per l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), a través de la Taula de Camins, i compten amb el suport, pel que fa a la demarcació lleidatana, de la marca turística “Pirineus” i el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

Els organitzadors subratllen que aquests festivals compleixen rigorosament les mesures de seguretat requerides per a esdeveniments a l’aire lliure, a més del fet que el mateix senderisme ja és una activitat saludable, que es practica amb grups petits i en espais oberts no massificats.

Més informació:

Daniel Gutiérrez Abella
Web: www.kiribatis.com
Tel. 654 719 795