Notícies

impulsa el Pallars

Campanya per promoure el turisme de proximitat al Pallars Jussà

Dilluns, maig 3, 2021

El Consell Comarcal desenvolupa la campanya audiovisual “Impulsa el Pallars!”, adreçada als mateixos pallaresos perquè gaudeixin de l’oferta turística que els brinda la comarca

La campanya audiovisual se centra en els principals atractius del Pallars Jussà, des de la natura (muntanya, embasaments, fauna) a la qualitat de la gastronomia local i dels vins i l’excel·lència dels seus allotjaments. També incideix en algunes de les propostes que ofereix el territori, com les rutes de BTT, els jaciments paleontològics o la ruta turística en tren entre Lleida i la Pobla de Segur.

L’audiovisual difós a través de les xarxes inclou imatges d’algunes de les experiències turístiques que es poden fer al territori durant tot l’any. La campanya mostra que el sector turístic ofereix experiències autèntiques i de qualitat, que ajuden a gaudir amb tots els sentits de la natura, els paisatges i els productes de casa.

La iniciativa va néixer de la Taula de Turisme del Pallars Jussà celebrada al desembre, formada per empreses del sector i el Consell Comarcal, on es va decidir reforçar el missatge dels valors turístics lligats a la qualitat, l’autenticitat i la sostenibilitat que transmet el Pallars Jussà, d’una banda, i –donada la situació actual de restriccions en la mobilitat– potenciar encara més el turisme de proximitat, de l’altra.

El potencial del Pallars Jussà com a destinació turística atractiva ve avalat per les xifres de visitants, que fins a l’inici de la pandèmia han anat augmentant des del 2013 any rere any.

Editat el catàleg “Vine al Pallars, viu el Jussà”

D’altra banda, ja és al carrer el catàleg en paper “Vine al Pallars, viu el Jussà” amb totes les propostes que es poden fer al Pallars Jussà aquest 2021. Es tracta d’una guia anual editada per l’Associació de Professionals de l’Àmbit Turístic del Pallars Jussà (Àpat) i l'Associació de Residències de Cases de Pagès del Pallars Jussà, que està estructurada en 5 apartats: activitats, restaurants, productors locals, allotjaments i empreses de lleure.

Les activitats proposades són molt variades i estan pensades per a tots els públics: visites a cellers, tasts de cervesa artesana i licors, barranquisme, caiac, esquí de muntanya, BTT enduro, rutes a cavall, ioga, pilates sup&lake, rutes en 4x4 per Boumort, observació de voltors, brama del cérvol, visites geològiques, de petjades de dinosaure i de l’espectacular cel fosc, entre moltes altres. Com a novetat, la guia inclou enguany el mapa de senders del Pallars Jussà amb 63 itineraris de senderisme per a tots els nivells.

En total, se n’han editat 6.000 exemplars en català i castellà que s’han distribuït entre els establiments associats, l’Epicentre de Tremp i l’Estació d’Esports i Natura del Pirineu, situada a la Pobla de Segur. La guia es pot consultar també online al web de “Vine al Pallars, viu el Jussà”.

A més dels al·licients paisatgístics, el Pallars Jussà –que forma part des del 2018 del Geoparc Mundial de la UNESCO “Origens”– presenta una gamma d’atractius turístics molt àmplia. Hi destaquen els castells i temples medievals (castell i col·legiata de Mur, castell de Llordà, església de Gavet, església de Llimiana, per esmentar-ne alguns), les restes paleontològiques (dinosaures), la fauna (la brama del cérvol a la Reserva Nacional de Caça de Boumort, sense anar més lluny, atreu cada any un gran nombre de visitants), les infraestructures de turisme científic (el Parc Astronòmic Montsec, serra declarada Reserva Starlight també per la UNESCO), el seu patrimoni hidroelèctric, els jaciments prehistòrics, els edificis singulars (com ara la Casa Mauri, d’estil modernista, o el molí d’oli de Sant Josep, tots dos a la Pobla de Segur), les festes, la gastronomia o els transports singulars (el Tren dels Llacs, el telefèric de la Vall Fosca), entre d’altres.

 

Més informació:

Consell Comarcal del Pallars Jussà
Tel. 973 65 01 87
Web: https://www.pallarsjussa.cat/