Notícies

tren dels llacs

El tren dels llacs es posa en marxa el 3 d’abril

Divendres, març 26, 2021

El popular tren turístic, que fa el trajecte entre Lleida i la Pobla de Segur i que circularà tots els dissabtes fins al 30 d’octubre, estrena enguany un nou lloc web i un sistema de venda anticipada de bitllets per garantir la disponibilitat a les persones usuàries.

El Tren dels Llacs tornarà a circular a partir del 3 d’abril i oferirà servei tots els dissabtes fins al 30 d’octubre. Seran 29 circulacions en total, 25 del Tren Històric i 4 del Tren Panoràmic. El Tren Històric circularà tots els dissabtes del 3 d’abril al 17 de juliol i des del 21 d’agost fins al 30 d’octubre, excepte festius, mentre que el Tren Panoràmic ho farà els dies 24 i 31 de juliol i 7 i 14 d’agost.

Aquesta temporada s’estrena un nou lloc web que incorpora el servei de venda anticipada de bitllets i que permetrà a les persones usuàries assegurar-se la disponibilitat del trajecte el dia que desitgin realitzar la seva visita.

El viatge en tren es complementa amb l’oferta de diferents visites i activitats coordinades amb el territori que es poden consultar al mateix web del Tren dels Llacs, un servei que s’ofereix en coordinació amb del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

El Tren dels Llacs, que circula des de Lleida fins a La Pobla de Segur, entre muntanyes, ponts, túnels i espectaculars embassaments, trasllada els viatgers al bell mig de la natura sense baixar del vagó. L’experiència s’inicia a partir del propi viatge, sigui amb el Tren Històric que, gràcies a la seva estètica clàssica d’un autèntic ferrocarril dels anys 60 que fa retrocedir en el temps als viatgers, sigui amb el modern Tren Panoràmic, que permet gaudir dels meravellosos paisatges del recorregut gràcies a un disseny diàfan i obert a l’exterior amb grans finestrals.

El Tren Històric està format per vagons de més de 50 anys remolcats per dues locomotores dièsel acoblades dels models 10817 i 10820 que es van construir l’any 1968 i que estaven concebudes per prestar serveis mixtos de línia i maniobres. Són conegudes també com a “ye-yes”. El material remolcat està format per cotxes d’època de la sèrie 6000.

El viatge en aquest singular tren turístic transcorre per la vora del riu Segre des de Lleida fins a La Pobla de Segur per una via única travessant les comarques del Segrià i la Noguera, fins a arribar al cor del Pallars Jussà. L’itinerari creua les serres del Mont-roig i el Montsec i permet gaudir de paisatges espectaculars amb parets elevades, congostos i quatre embassaments (Sant Llorenç, Camarasa, Cellers i Sant Antoni). El Tren dels Llacs passa per un total de 40 túnels i 75 ponts durant 89 quilòmetres i 2 hores de trajecte en un viatge espectacular entre la plana de Lleida i el Prepirineu.

El comboi turístic està dirigit a tot tipus de públic, i especialment a famílies i grups d’amics que volen descobrir la plana i el Prepirineu lleidatà d’una forma dinàmica i original. Els responsables del comboi turístic confien en que aquesta sigui una bona temporada, després que l’any passat calgués escurçar la campanya -que va començar força tard, el 29 d’agost- a causa de la pandèmia, passant de les 24 circulacions previstes inicialment a les 10 que finalment va fer.

 

Mesures de protecció davant la Covid-19

Seguint les indicacions de les autoritats sanitàries davant la Covid-19, el Tren dels Llacs adopta totes les mesures i els protocols necessaris per garantir la seguretat durant el trajecte. Així doncs, s’han instal·lat dispensadors de gel hidroalcohòlic, s’ha col·locat senyalització amb les mesures Covid-19 i s’ha reforçat el servei de neteja i desinfecció de les instal·lacions. A més, serà obligatori en tot moment l’ús de mascareta.

El Tren dels Llacs, nascut l’any 2009, està impulsat per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, la Direcció General de Turisme de la Generalitat, la Diputació de Lleida i l’ATM de l’Àrea de Lleida.

 

Més informació:

Ferrocarrils de la Generalitat

Tel. 93 366 33 00

http://www.trendelsllacs.cat

premsa@fgc.cat