Notícies

premi pica d'estats

El Patronat de Turisme aprova les bases del premi “Pica d’Estats”, que es va ajornar l’any passat a causa de la covid-19

Divendres, març 26, 2021

El 32è Premi “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet mantindrà les 8 categories, amb 5.000 euros per al guanyador de cadascuna, i un guardó especial de 10.000 euros al millor treball escollit pel jurat entre els 8 reportatges premiats en les diferents categories

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha aprovat la modificació de les bases reguladores del Premi Turístic Internacional “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet per a la nova convocatòria del guardó per a aquest 2021. L’any passat, a causa de la COVID-19, el Patronat va ajornar la convocatòria. Ara, amb l’aprovació inicial de les bases reguladores en el darrer consell d’administració del Patronat, aquest ens reprèn la convocatòria per a enguany del 32è Premi “Pica d’Estats”, un dels guardons adreçats a la premsa turística amb més prestigi del panorama internacional.

La vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol, ha explicat que el certamen “al llarg de la seva dilatada trajectòria ha esdevingut una eina eficaç per donar a conèixer i promocionar els atractius turístics paisatgístics, monumentals i d’activitats del Pirineu i les Terres de Lleida i en aquests moments de dificultats a causa de la COVID-19 hem d’incentivar encara més la producció de continguts periodístics per posar en valor els al·licients turístics del nostre territori, allunyat de massificacions i més harmònic amb la natura, dins d’uns paràmetres de sostenibilitat, responsabilitat i qualitat”.

Cal recordar que la darrera edició del premi va quedar suspesa atesa l'excepcionalitat provocada per la COVID-19, ja que a partir del mes de març de l’any passat i fins a l’estiu es va reduir al mínim l’activitat de la premsa turística i es van suspendre tots els viatges de premsa a les comarques de Lleida, tant en l’àmbit estatal com internacional.

Dotació global de 45.000 euros

El guardó mantindrà les 8 categories i un premi especial de 10.000 euros al millor treball escollit pel jurat entre els 8 reportatges guanyadors en les diferents categories. D’aquesta manera, el 32è Premi “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet tindrà un premi de 10.000 euros i altres set de 5.000 euros cadascun.

Les 8 categories del certamen són les següents: premsa escrita d’informació general, premsa especialitzada en viatges i turisme, ràdio, televisió, premsa internacional (al millor treball publicat o emès a l’estranger), reportatge fotogràfic, Internet (portals informatius multimèdia) i, finalment, un altre adreçat al millor treball dels mitjans de comunicació locals de les Terres de Lleida.

En aquesta edició podran optar al premi tots els treballs periodístics que tractin sobre qualsevol dels atractius turístics de les Terres de Lleida, publicats o emesos en qualsevol idioma entre el 19 d’octubre de 2019 i el 30 de setembre de 2021. El període d’inscripció s’obrirà a partir de l’1 d’octubre de 2021 per l’espai d’un mes.

El certamen va adreçat als professionals de la informació i la comunicació de qualsevol país del món que han publicat o emès treballs periodístics sobre qualsevol àmbit turístic de les comarques de Lleida.

El jurat, com en les edicions anteriors, estarà format per professionals amb una trajectòria reconeguda dins del món de la comunicació i serà presidit pel degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Cal recordar que en el 31è Premi “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet es van rebre un total de 224 treballs, dels quals 51 eren de premsa internacional.

 

Més informació:

Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida

Tel. 973 24 54 08

Web: www.aralleida.cat