Notícies

Foto Guia de Fires interior

Guiadefires.cat, promoció digital de les fires de Lleida

Divendres, març 5, 2021

El Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida posa a disposició del públic una guia adaptada a les darreres tendències digitals que recull 155 esdeveniments i facilita la consulta de les manifestacions firals

Guiadefires.cat és una eina de consulta pràctica, dinàmica i interactiva on es recullen un total de 155 esdeveniments firals que es desenvolupen anualment als municipis de la plana i el Pirineu de Lleida. La Guia de Fires, prestigiosa publicació que el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida ha editat durant els darrers 15 anys, s’adapta aquest 2021 a les noves tendències digitals i es podrà trobar al web del Patronat de Promoció Econòmica.

La pàgina ‘guiadefires.cat’, el nou recurs que ofereix el web www.promocioeconomica.cat, té l’objectiu de ser una eina de consulta pràctica, dinàmica i interactiva, on es recullen els esdeveniments firals que es desenvolupen anualment als municipis de la plana i el Pirineu de Lleida. Les persones interessades hi trobaran els salons, les mostres i els mercats que tenen lloc a la demarcació de Lleida i que reflecteixen el potencial econòmic dels municipis, amb propostes que van de la gastronomia a la promoció dels oficis, de la història i les tradicions a l’art i la cultura.

S’ha plantejat un format molt senzill i pràctic per a l’usuari. Es poden consultar les fires mitjançant quatre cercadors: activitat o àmbit, data de l’esdeveniment, municipi on es desenvolupa i comarca. La guia disposa d’un mapa amb geolocalitzacions, per tal de cercar l’activitat firal als municipis de la demarcació. Així mateix, cada esdeveniment està senyalitzat amb una icona que fa referència a les diferents tipologies firals.

La informació de cada fira es resumeix en una fitxa molt clara i pràctica, amb les dades bàsiques –temàtica, sinopsi, data, lloc on es desenvolupa, telèfons, web de contacte i e-mail– i una fotografia il·lustrativa de cada esdeveniment.

Per sectors, a la llista destaquen l’alimentari i gastronòmic, amb 51 salons, i l’artesà i artístic, amb 49 manifestacions. Segueixen a continuació els sectors agrícola i ramader (14 salons), de recreació històrica i tradicions (9), de comerç i serveis (8), altres (7), multisectorial (6), d’esports i salut (5), d’automoció (4) i mediambiental (2).

Malgrat la situació d’incertesa que està provocant la COVID-19, des de la Diputació de Lleida es continua treballant per difondre l’important patrimoni dels esdeveniments firals, potenciant-los i contribuint a convertir-los en un important motor de transformació econòmica, de promoció cultural i digital, gastronòmica i turística del nostre territori.

Les fires tenen el triple objectiu de donar a conèixer el territori, potenciar l’economia local i promocionar els productes artesanals i de proximitat.

 

Més informació:

Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida

Tel. 973 23 03 93

promocioeconomica@diputaciolleida.cat