La Ruta del Vi de Lleida va presentar el dimecres, 9 de juliol, la nova campanya Enruta’t, que convida a recórrer els restaurants i cellers de Lleida mitjançant catorze plats cuinats i maridats amb vi. Aquestes propostes, emmarcades en la distinció de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia de la Generalitat de Catalunya, es podran degustar fins a finals d’any als establiments participants i els comensals seran obsequiats amb un receptari amb tots els plats de la campanya. El llibret també presenta la imatge del cuiner i del representant del celler que marida cada plat. La campanya inclou vídeos de l’elaboració de les receptes i prescripció dels vins.
Aquesta acció es du a terme en el marc del conveni que el Patronat de Turisme té amb l’Associació de la Ruta del Vi de Lleida i representa una col·laboració real entre cuiners i productors de vi que fa valdre la riquesa del nostre paisatge, la creativitat de la cuina i l’essència dels cellers. Aquesta iniciativa és l’excusa perfecta per anar a visitar in situ els cellers i participar en primera persona d’alguna de les 56 experiències enoturístiques que s’ofereixen al territori.
La promoció de la campanya Enruta’t inclou xarxes socials, difusió de les vídeo-receptes i maridatges, sortejos, col·laboracions amb influencers, secció especial a la web i desenvolupament de materials físics com per exemple el receptari o cartelleria. Els restaurants participants d’aquest singular receptari de plats cuinats i maridats amb vi DO Costers del Segre són: Aimia, El Celler del Roser, Ferreruela, Saroa, L’Espurna, El Parador de Lleida i Torretta de Lleida; Cal Menut de Belianes, Castell del Remei de Penelles, El Celler de Montsonís, Cal Xirricló de Balaguer, El Claustre de Les Avellanes, Restaurant del Llac de Cellers i La Boscana de Bellvís. Pel que fa als cellers, hi participen: Clos Pons, Petit Duran, Castell del Remei, L’Olivera, Vall de Baldomar, Raimat, Vinya els Vilars, Família Torres, Lagravera, Mas Blanch i Jové, Matallonga, Celler de Sanui, Solana Roivert i Tomàs Cusiné.