Lleida, Divendres 24 febrer 2023

nota de premsa

La fira Fiets en Wandelbeurs, especialitzada en ciclisme i senderisme, com també en l’oferta de natura, se celebra a partir d’avui divendres i durant tot el cap de setmana a la ciutat holandesa d’Utrecht

El Patronat de Turisme de la Diputació, Torisme Val d’Aran i l’Associació de Càmpings de Lleida promocionen l’oferta del Pirineu i les Terres de Lleida al Saló de Turisme Actiu més important dels Països Baixos

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Torisme Val d’Aran i l’Associació de Càmpings de Lleida, promocionen l’oferta turística del Pirineu i les Terres de Lleida al saló Fiets en Wandelbeurs, la fira de turisme actiu més important dels Països Baixos, que se celebra a la ciutat holandesa d’Utrecht, dins l’estand de l’Agència Catalana de Turisme. La mostra va adreçada al mercat del Benelux. La inauguració ha tingut lloc aquest matí i romandrà oberta al públic durant tot el cap de setmana. El Patronat de Turisme i l’Associació de Càmpings de Lleida comparteixen un mateix taulell d’informació als visitants i Torisme Val d’Aran hi participa amb un mostrador propi. Per diumenge el Patronat de Turisme ha organitzat una presentació sobre l’oferta de senderisme al Pirineu i les Terres de Lleida que oferirà el periodista Raymond Koome. creador del portal holandès de trekking i senderisme  www.hiking-site.nl , amb vint anys d’experiència en periodisme i quinze anys vivint i explorant Catalunya.

Fiets en Wandelbeurs s’ha consolidat en els darrers anys com la fira de turisme actiu més important dels Països Baixos, especialitzada en ciclisme i senderisme com també en l’oferta de natura. Tres productes turístics en els quals les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida són tot un referent, motiu pel qual el Patronat de Turisme, seguint l’estratègia del pla d’actuacions per a aquest any 2023, hi participa en aquesta nova edició amb l’objectiu d’incrementar l’arribada de visitants internacionals a les comarques lleidatanes. Els turistes procedents dels Països Baixos ocupen el quart lloc en el rànquing dels viatgers estrangers que anualment es desplacen a la demarcació lleidatana, darrere del mercat francès, l’alemany i del Regne Unit, amb dades anteriors a la pandèmia sanitària.

El sector turístic de la demarcació de Lleida va tancar el 2022 amb xifres rècord quant a viatgers i pernoctacions, tot i que el turisme estranger va tenir uns resultats per sota del 2019, amb un 4 % menys de visitants i un 1,5 % menys d’estades. El turisme internacional no va poder assolir en el seu conjunt les bones xifres d’abans de la pandèmia, si bé el sector del càmping i també el turisme rural van millorar els guarismes del 2019, amb un creixement d’un 24 % aproximadament en pernoctacions. Per la seva banda, els hotels i els apartaments turístics es van situar amb xifres inferiors a les del 2019.

En aquesta nova edició, el saló Fiets en Wandelbeurs vol donar resposta a l’interès creixent entre la població dels Països Baixos per les vacances actives i per aspectes com la sostenibilitat, el respecte al medi ambient i a la conservació del paisatge i la cultura.

El Patronat posarà a disposició dels visitants totes les seves publicacions vinculades amb els productes de senderisme, BTT, càmpings i la genèrica de l’oferta turística lleidatana Welcome Lleida.

Lleida, 24 de febrer de 2023

Estand de l’Agència Catalana de Turisme amb la participació del Patronat de Turisme, l’Associació de Càmpings de Lleida i Torisme Val d’Aran aquest matí a la fira Fiets en Wandelbeurs d’Utrecht.