Incorpora un muntatge artístic inspirat en una obra de l’artista lleidatà i instal·lat a La Vinya dels Artistes, un original “museu a l’aire lliure” de creadors contemporanis situat entre les vinyes del prestigiós celler situat a la Pobla de Cérvoles (les Garrigues)
Emmarcat en el centenari del naixement de Guillem Viladot, escriptor i poeta visual nascut l’any 1922 a Agramunt (l’Urgell), el celler Mas Blanch i Jové ha inaugurat l’obra “Poema de l’Home”, una original obra inspirada en el pòster homònim creat per Viladot l’any 1972 amb la col·laboració de Josep Iglésias del Marquet. L’obra ha estat instal·lada a l’anomenada Vinya dels Artistes de la Pobla de Cérvoles, una original “galeria d’art a l’aire lliure” —única al món— d’obres artístiques situada a la finca del celler, la majoria de les quals entre els mateixos vinyers.
El “Poema de l’Home” és una composició en ferro, muntada damunt d’un marge de pedra seca, formada per figures que representen lletres de l’abecedari i paraules (“passa”, “camí”, “horitzó”, “llum” i “llibertat”) associades al poema de Viladot. L’obra és una interpretació de l’arquitecte Jaume Farreny que ha estat materialitzada per Joan Jové Solé, ferrer, copropietari del celler Mas Blanch i Jové, i l’artesà que dona forma a les diferents creacions exposades en aquest espai tan singular que és La Vinya dels Artistes. L’obra principal es complementa amb un mirall amb dues cares on s'hi poden llegir per una banda el poema de Viladot i per l'altra un escrit del comissari i director de la fundació, Pau Minguet.
La inauguració del “Poema de l’Home” va tenir lloc el 16 de juliol amb una visita a les escultures de La Vinya dels Artistes, a les obres exposades de forma permanent al celler i a l’exposició temporal de Guillem Viladot a l’Espai Saó del celler. L’acte va incloure un sopar a peu dret maridat amb els vins del celler Mas Blanch i Jové, l’actuació del grup teatral agramuntí Teatredetics i la música de Lo Pardal Roquer, amb una cançó creada en homenatge a Viladot.
La Vinya dels Artistes acull una catorzena d’obres relacionades amb alguns dels grans creadors contemporanis. Es va inaugurar l’any 2010 amb l'última obra que va crear abans de morir el pintor Josep Guinovart (un mural de 10 metres dedicat al vi), que també va ser l’ideòleg d’aquesta iniciativa artística. En els anys posteriors l’espai rural ha anat incorporant material creat o inspirat en l’obra dels artistes Carles Santos, Esteve Casanoves, Joan Brossa, Gregorio Iglesias, Susana Solano, Assumpció Mateu, Frederic Amat, Evru, Carlos Pazos, Eva Lootz, Iago Pericot i Antoni Llena i el mateix Guillem Viladot.
El celler Mas Blanch i Jové, pertanyent a la DO Costers del Segre, va guanyar l’any 2015 el premi d’enoturisme de Catalunya en la categoria Art i Cultura i l’any 2022 el Premi Vinari d’Enoturisme de la Millor Experiència Enoturística de Catalunya.
Actualment Mas Blanch i Jové elabora 8 vins —el Petit Blanc Saó, el Saó Blanc, el Saó Rosat, el Petit Saó, el Saó Abrivat i el Saó Expressiu i les microvinificacions experimentals Troballa Blanca i Troballa Àmfora— que han guanyat un gran quantitat de premis (Decanter World Wine Awards, Concours Mondiel de Bruxelles, etc.) i altes puntuacions en les més prestigioses guies espanyoles i internacionals (James Suckling, Wine Enthusiast, Guía Peñín, Guia Gourmets i Stephen Tanzer, entre altres).
Cal recordar que Guillem Viladot té a Agramunt una fundació privada dedicada a la difusió de la seva obra literària en prosa i poesia i a la poesia visual en general. Els tres edificis que formen el complex de Lo Pardal contenen l'obra plàstica i objectual de l'artista agramuntí, així com reproduccions dels seus treballs de poesia visual.