Camins Vius

Camins Vius - la volta a peu al Parc Nacional

Una iniciativa de turisme de natura que permet recuperar, valorar, senyalitzar i conservar els camins històrics de l’entorn del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici per al senderisme. Una xarxa de camins que passen per l'Alta Ribagorça, la Val d’Aran, el Pallars Sobirà i el Pallars Jussà.

Per assolir-ho s’ha prioritzat la rehabilitació per al trànsit no motoritzat d’un seguit de camins tradicionals, molts dels quals amb un origen més que mil·lenari i la resta presents des de l’època medieval; camins que antany havien comunicat els pobles i les valls que envolten el Parc Nacional i per on des de sempre hi havien transitat viatgers, pastors, traginers, soldats, carrabiners, contrabandistes i, per descomptat, veïns.

 

Senderisme, cultura i natura

238 km de camins tradicionals per recórrer i que ens garanteixen conèixer els paisatges humans i naturals dels recorreguts i descobrir la història i la cultura que expressen; camins que comuniquen les sis valls que acullen l’actual Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici: Valls d’Àneu, Vall d’Àssua, Vall Fosca, Vall de Boí, Vall de Barravés i Val d’Aran, a través de tres ports històrics: Port de Vielha, Port de la Bonaigua i Port de Rus.

La volta a peu al Parc Nacional es podrà cobrir en etapes de 7 o 9 dies de marxa, d'acord amb la modalitat de senderisme que es vulgui practicar i de la forma física del senderista. Cada etapa finalitza en una població, la qual cosa ens permetrà pernoctar en establiments hotelers o refugis i aprofitar per conèixer i fruir amb intensitat dels pobles i els llogarrets que visitarem, com també del llegat cultural de l'art romànic.

 

Més informació: Camins Vius

Fotos
Vídeos