Escalada a Sant Llorenç de Montgai i Camarasa
©Ricardo Giancola

Inici / Escalada / Sant Llorenç de Montgai i Camarasa

Sant Llorenç de Montgai i Camarasa

Noguera

ZONA:

1

PUNTUACIÓ GENERAL:

9

Sant Llorenç de Montgai pertany al municipi de Camarasa, situat a 50 minuts escassos de Lleida. Camarasa és conegut per l’espectacularitat dels seus paisatges, porta d’entrada al Prepirineu. Les seves muntanyes són les primeres que s’intueixen quan es va en direcció al Pirineu des de la Plana de Lleida i disposen de moltes zones d’escalada, tant esportiva com clàssica.

Popularitat de la zona
A la majoria de sectors hi ha ombra fins a les 14 h, excepte al sector Solàrium, on hi toca el sol tot el dia. És una zona recomanada per escalar-hi a la tardor, l’hivern, la primavera i, a l’estiu, als matins.

Accés / Aparcament
L’accés és fàcil. Hi ha vies a peu de carretera i també a 45 minuts caminant en el cas del sector Solàrium. Per als sectors Fashion i Selva s’ha de passar per una via ferrada. És senzill trobar lloc per aparcar al costat dels sectors d’escalada.

Miradors o llocs emblemàtics
La Cova de Disblia, a Sant Llorenç de Montgai, és una gruta molt emblemàtica, amb vies per escalar de molta qualitat, i queda ben a prop de la zona on es pot deixar el cotxe.

Relació d’en Chris amb la zona
En Chris ha viscut durant 6 anys a Sant Llorenç, on hi té una casa. És un gran enamorat de la zona per la seva espectacularitat i per totes les possibilitats que ofereix: permet practicar molts esports com senderisme, caiac, pesca, escalada, BTT... És un lloc ideal per anar-hi en família.

INFORMACIÓ TÈCNICA

Dificultat de les vies: De V a 9a
Orientació: OEST-NORD-OEST
Metres de les vies: 15 a 100
Equip: Parabolts
Ressenyes existents del sector:
Popularitat de la zona: 3
Tipus de roca: Calcària

ACCÉS

Fàcil accés des de carretera: 5
S'ha de caminar:
Temps de caminada: De 0 a 45'
Tipus de terreny: 3
Proximitat des de Lleida: 50'
Carretera d'accés en bon estat: 5
Fàcil d'aparcar: 5

LLOCS EMBLEMÀTICS

Cova de Disblia
Relació d'en Chris amb el sector: 5