BUTLLETÍ TURÍSTIC ARALLEIDA
setembre 2018

La Reserva Nacional de Caça de Boumort, el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i els parcs naturals de l’Alt Pirineu i el Cadí-Moixeró són l’escenari des de mitjan setembre fins a mitjan octubre de la brama del cérvol, un dels millors espectacles de la natura.

Els cellers de les 7 subzones de la DO Costers del Segre han iniciat la verema amb bones perspectives pel que fa a la collita d’enguany, que s’allargarà durant una tardor amb diverses festes relacionades amb el món del vi.
 
INAUGURACIÓ OFICIAL DE LA FARMÀCIA DE VALLBONA DE LES MONGES

Aquest mes de setembre tindrà lloc la inauguració oficial de l'antiga farmàcia de Vallbona de les Monges, un dels espais més emblemàtics del monestir medieval, situat al poble homònim, a la comarca de l’Urgell.

EL PARC NATURAL DE L’ALT PIRINEU FORMA PART DEL NOU PARC PIRINENC DE LES TRES NACIONS

El Parc Natural de l’Alt Pirineu, el Parc Natural Regional de Pyrénées Ariégeoises a França i els parcs naturals andorrans de la Vall de Sorteny i el Comunal de les Valls del Comapedrosa s’han unit, mitjançant un protocol de col·laboració internacional que es va signar el 24 d’agost, per crear el Parc Pirinenc de les Tres Nacions, una marca d’identitat comuna de promoció turística, dinamització socioeconòmica i intercanvis en matèria de sostenibilitat i patrimoni natural.

PRIMER PUNT D’INTERPRETACIÓ DEL ROMÀNIC DEL PALLARS SOBIRÀ
El Centre de Documentació dels Pirineus (CEDPIR) ha posat en funcionament el Punt d'Interpretació del Romànic del Pallars Sobirà, a la localitat de Son del Pi. És el primer centre d'aquestes característiques a la comarca i pretén contribuir a la recuperació de la memòria patrimonial de la zona.
Els dos nous combois panoràmics del Tren de la Pobla, la línia ferroviària entre la ciutat de Lleida i la Pobla de Segur, van complir el passat 25 de juliol dos anys en servei superant els 200.000 viatgers anuals. A més, han impulsat iniciatives de turisme actiu i millores urbanístiques a la població del Pallars Jussà.
Les comarques lleidatanes acullen diferents curses de muntanya a peu que serveixen per promocionar els recursos turístics, naturals i patrimonials de la zona i dinamitzar econòmicament el territori. La temporada d’aquestes competicions està a punt de finalitzar amb la disputa de l’emblemàtica Rialp Matxicots, entre d’altres.  
CENTRE DE CICLISME, SENDERISME, TRAIL RUNNING I NORDIC WALKING A LA SERRA DEL MONTSEC
La serra del Montsec disposarà a partir de la tardor d’un nou Centre de Ciclisme, Senderisme, Trail running i Nordic walking, amb seu a l’Hotel Terradets de Cellers, que oferirà als turistes diferents serveis i informació de tot tipus de rutes.
RUTA GUIADA DE LA BATALLA DE L’EBRE A ALMATRET
Almatret, el municipi més meridional de la demarcació de Lleida, afegeix als seus encants paisatgístics un nou atractiu turístic: la possibilitat de gaudir de visites guiades als espais més emblemàtics relacionats amb la Batalla de l’Ebre i la Guerra Civil.
NOMBROSES ACTIVITATS PER ACOMIADAR L’ESTIU
Els pobles de les comarques lleidatanes acomiaden l’estiu amb un ampli programa d’activitats de què els visitants poden gaudir durant el mes de setembre, com ara festes populars, fires, actes culturals i competicions esportives.
http://www.aralleida.com

 973 24 54 08       info@aralleida.cat

donar-se de baixa