Visualitzar-ho en el navegador
BUTLLETÍ TURÍSTIC ARALLEIDA
octubre 2018
LES COMARQUES DE LLEIDA TANQUEN L’ESTIU AMB UN RÈCORD HISTÒRIC

Les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida han tancat la temporada d’estiu 2018 per sisè any consecutiu amb un increment de viatgers i de pernoctacions respecte a l’any anterior. Aquests resultats, que encara són provisionals en espera de les dades de l’INE del mes de setembre quant als establiments d’hoteleria, turisme rural, apartaments turístics i càmpings, situarien l’estiu del 2018 com el millor de tots els temps i per sobre de les xifres obtingudes l’any 2007, considerades com les millors fins ara.

La tardor és una època ideal perquè els visitants puguin gaudir dels menús amb plats elaborats amb productes de primera qualitat de la terra que els restaurants ofereixen en el marc de les diferents jornades i mostres gastronòmiques que tenen lloc a les comarques de Lleida.
 
JOCS SPECIAL OLYMPICS A LA SEU D’URGELL DEL 4 AL 7 D’OCTUBRE

La Seu d’Urgell, juntament amb Andorra la Vella, acollirà del 4 al 7 d’octubre els XI Jocs Special Olympics, amb la participació de més de 1.500 esportistes amb discapacitat intel·lectual, representant 13 països, a més de 600 voluntaris.

EL COI VISITA LES INSTAL·LACIONS DEL PIRINEU DE LLEIDA PER ALS JOCS OLÍMPICS D’HIVERN

Un representant del Comitè Olímpic Internacional (COI) ha dut a terme una visita tècnica de tres dies per les instal·lacions i les infraestructures del Pirineu lleidatà per avaluar les possibilitats de la candidatura olímpica d’hivern Pirineus-Barcelona.

LLEIDA ACULL EL TERCER CONGRÉS CATALÀ DE LA CUINA
El Tercer Congrés Català de la Cuina celebrarà el 16 d’octubre la primera jornada, que, amb el lema de “Gastronomia i cuina: producte i turisme”, tindrà lloc a La Llotja de Lleida. L’objectiu de l’esdeveniment és reforçar i consolidar la cuina catalana en l’àmbit mundial, definir el mapa d’actors a la cuina i la gastronomia i impulsar una estratègia de país.
Coincidint amb l’inici de la verema, la família Torres ha inaugurat el proppassat 17 de setembre el celler Purgatori, situat al terme municipal de Juneda (comarca de les Garrigues), en el qual elabora l’únic dels seus vins emparat sota la DO Costers del Segre.
Destaquen les comarques del Pirineu lleidatà, amb xifres que ja han assolit 500 bolets per hectàrea al final de setembre, en una temporada molt millor que l’anterior i que pot allargar-se fins al mes de desembre.
 
EL CENTRE D’OBSERVACIÓ DE L’UNIVERS D’ÀGER ACULL EL V FESTIVAL D’ASTRONOMIA DEL MONTSEC
El Centre d’Observació de l’Univers (COU) d’Àger serà la seu del V Festival d’Astronomia del Montsec, que se celebrarà del 12 al 14 d’octubre. La Diputació de Lleida dóna suport un any més a aquesta iniciativa, que oferirà activitats relacionades amb la divulgació científica, cultural i de lleure pensades per a tota la família, que aconsegueixin despertar l'interès per l'astronomia i un millor coneixement de la zona del Montsec com a destinació d’astroturisme.
UN OCTUBRE CARREGAT DE FIRES
Les comarques de Lleida brinden a l’octubre una àmplia oferta d’activitats festives de diferents àmbits pensades per a tot tipus de públic, en què destaquen les fires, les festes populars, els actes culturals i els esdeveniments gastronòmics i esportius.
http://www.aralleida.com

 973 24 54 08       info@aralleida.cat

donar-se de baixa