PURGATORI, NOU CELLER DE LA FAMÍLIA TORRES EN UNA ANTIGA FINCA DELS BENEDICTINS A LES GARRIGUES


Coincidint amb l’inici de la verema, la família Torres ha inaugurat el proppassat 17 de setembre el celler Purgatori, situat al terme municipal de Juneda (comarca de les Garrigues), en el qual elabora l’únic dels seus vins emparat sota la DO Costers del Segre.


El celler recentment inaugurat ja ha iniciat l’activitat amb la vinificació dels primers lots de raïm per tal d’elaborar Purgatori, un vi de perfil mediterrani elaborat amb les varietats garnatxa, carinyena i syrah que provenen de vinya pròpia. Un cop fermentat en dipòsits d’acer inoxidable i formigó, aquest vi envellirà en botes de roure francès entre 15 i 18 mesos abans de sortir al mercat. Cal afegir que cada parcel·la de la vinya es cull a mà en el moment òptim de maduració i es processa també a mà i per separat, per preservar la integritat del fruit.
El celler està situat concretament al Mas de l’Aranyó, un històric edifici del s. XVIII i propietat de la família Torres des del 1999. La finca té una llarga tradició vinícola, ja que el nou celler, un elegant espai funcional construït amb materials nobles, està connectat amb l’antic celler que va ser erigit i utilitzat per una comunitat de monjos de Montserrat al segle XVIII per elaborar vi.

El celler s’ha construït seguint criteris d’eficiència energètica i integrat en l’entorn paisatgístic de les Garrigues. El projecte ha inclòs la rehabilitació dels edificis històrics, que es destinaran a la producció d’oli i a enoturisme.

Cal recordar que la firma va adquirir també al municipi de Juneda una finca de 870 hectàrees, 200 de les quals dedicades a la vinya i que estan distribuïdes en tres cotes diferents fins als 550 metres, amb un desnivell de més de 200 metres. El projecte ha tingut una inversió de més de 3,8 milions d’euros.

Segons el director general de la firma, Miquel Torres Maczassek, aquesta finca de les Garrigues és una zona ideal per a l’elaboració de vins mediterranis: “Fa prop de vint anys vam decidir apostar per aquesta zona de clima extrem tornant a plantar-hi vinya i amb els anys hem pogut constatar l’excel·lent adaptació de varietats mediterrànies com la garnatxa i la carinyena. Purgatori és el primer vi que va néixer d’aquesta vinya fa sis anys. Amb la inauguració del celler, culminem un projecte molt engrescador que ens ha portat a recuperar l’antic celler dels monjos benedictins del segle XVIII”.

Constituïda l’any 1986, la DO Costers del Segre disposa d’una superfície de vinya de 4.000 hectàrees i 38 cellers que elaboren 250 referències diferents que es distribueixen en set subzones: Artesa de Segre, Urgell, Garrigues, Pallars Jussà, Raimat, Segrià i Vall del riu Corb.

Més informació:

Miguel Torres, SA
Tel. 93 817 74 00
Web: www.torres.es/es/vinos/purgatori