LA TEMPORADA D’ESQUÍ AL PIRINEU DE LLEIDA S’ALLARGA MÉS ENLLÀ DE LA SETMANA SANTA

 

La Setmana Santa ha posat el punt final a una bona temporada d’esquí 2012-2013 a la majoria de les estacions hivernals del Pirineu de Lleida. No obstant això, les instal·lacions acumulen uns gruixos de neu de màxima qualitat, la qual cosa ha permès que Baqueira Beret hagi decidit allargar la campanya i obrir cada dia fins al 7 d’abril i després tots els caps de setmana d’aquest mes i la setmana del 27 d’abril al 5 de maig. Per la seva banda, Port Ainé també mantindrà obert el complex durant els tres primers caps de setmana d'abril. Pel que fa a l’esquí nòrdic, Virós-Vallferrera és oberta i les estacions de Lles, Aransa i Tuixent-La Vansa obriran els caps de setmana d’abril per a la pràctica de l’esquí nòrdic i per fer els itineraris de raquetes de neu, sempre que les condicions meteorològiques siguin favorables.  D’altra banda, l'ocupació turística que s'ha registrat durant aquestes vacances de Setmana Santa a les zones turístiques de les comarques de Lleida ha oscil·lat entre el 80% i el 85%, segons el tipus d’allotjament, en els 4 dies festius que van del Divendres Sant fins al Dilluns de Pasqua.
 

La major part de les estacions d'esquí del Pirineu de Lleida han tancat la temporada 2012-2013 coincidint amb el període final d’aquesta Setmana Santa, tal com era previst inicialment. En canvi, les estacions de Port Ainé i Baqueira Beret allargaran la temporada a causa de la gran quantitat de neu caiguda durant aquest hivern i les previsions de temperatures baixes per als pròxims dies. Baqueira Beret obrirà cada dia fins al 7 d'abril tota l’àrea de Baqueira fins a la Bonaigua i després tots els caps de setmana d’aquest mes i la setmana del 27 d’abril al 5 de maig es podrà gaudir esquiant a la zona de Baqueira. Per la seva banda, Port Ainé també té previst ampliar la temporada durant els tres primers caps de setmana d'abril.

Pel que fa a l’esquí nòrdic, Virós-Vallferrera eés oberta i les estacions de Lles, Aransa i Tuixent-La Vansa obriran els caps de setmana d’abril per a la pràctica de l’esquí de fons i per fer els itineraris de raquetes de neu, sempre que les condicions meteorològiques siguin favorables. 

La temporada d'esquí clourà havent assolit l'objectiu inicial d'arribar als 1.250.000 forfets. Per fer balanç final de la temporada d'esquí amb el nombre de forfets venuts i per conèixer l'increment de venda de forfets respecte a la temporada anterior caldrà esperar el tancament definitiu de la campanya. Les dates d'aquesta Setmana Santa també han estat bones per a l'esquí. El conjunt d'estacions lleidatanes hi han venut uns 115.000 forfets.

Balanç de Setmana Santa
L'ocupació turística que s'ha registrat durant aquestes vacances de Setmana Santa a les zones turístiques de les comarques de Lleida ha oscil·lat entre el 80% i el 85%, segons el tipus d’allotjament, en els 4 dies festius que van del Divendres Sant fins al Dilluns de Pasqua. El Patronat de Turisme comparteix la satisfacció expressada pels sectors d'hoteleria, càmping i turisme rural de la demarcació de Lleida pel nivell d'ocupació assolit en aquests 4 dies festius, malgrat que les condicions meteorològiques no han acompanyat del tot aquestes dates i han afectat en alguns casos la contractació de serveis turístics, principalment els relacionats amb les activitats de turisme actiu i esports d’aventura.

Per sectors, l'ocupació en establiments d'hoteleria a les zones turístiques de les comarques de Lleida ha estat al voltant del 80% de mitjana del Divendres Sant al Dilluns de Pasqua (del 29 de març fins a l'1 d'abril). A les zones properes a les estacions d’esquí, el percentatge ha estat en alguns casos fins i tot superior, si bé la mitjana d’ocupació dels 4 dies festius cal situar-la al voltant del 80%.

Pel que fa al turisme rural, l'ocupació ha estat força bona al conjunt de la demarcació de Lleida, amb un 85% de mitjana i amb el cartell de complet a diversos establiments de la zona del Pirineu durant els 4 dies festius del Divendres Sant al Dilluns de Pasqua.

Quant al càmping, amb una cinquantena d'establiments oberts en aquestes dates, han tingut una ocupació molt bona a les places de bungalous, que s'ha situat en un 95 % del Divendres Sant al Dilluns de Pasqua. L'ocupació en places d'acampada i caravàning ha estat inferior a les previsions inicials a causa del temps. En concret, ha estat d'un 30% durant els 4 dies festius de Setmana Santa, del Divendres Sant fins al Dilluns de Pasqua.

Uns 70.000 turistes han visitat les comarques de Lleida
Durant els 9 dies que van del Diumenge de Rams fins al Dilluns de Pasqua, es calcula que uns 70.000 turistes han visitat les comarques de Lleida i han generat més de 150.000 pernoctacions als hotels, als càmpings i als establiments de turisme rural de la demarcació, a banda de les segones residències, que també han tingut un bon nivell d'ocupació per aquestes dates. Els turistes que han visitat les comarques lleidatanes han pogut gaudir durant aquests dies d'uns bons gruixos de neu a les 11 estacions d'esquí alpí i nòrdic del Pirineu de Lleida, com també d'una àmplia oferta de turisme actiu i esports d'aventura, de turisme cultural, d'activitats de senderisme i BTT, entre d'altres de contacte amb la natura, a més d'una gastronomia excepcional i moltes festes tradicionals i activitats de tot tipus vinculades amb la Setmana Santa, si bé la climatologia ha estat un pèl adversa durant alguns dies d'aquestes vacances, amb pluges a diversos indrets del territori.

Turisme actiu
Pel que fa a les empreses de turisme actiu i d'esports d'aventura, cal dir que han tingut un nivell de contractació de serveis menor que d’altres anys per aquestes dates, a causa de les condicions meteorològiques, que no han acompanyat, i també perquè les dates de la Setmana Santa d’enguany han afavorit més les activitats relacionades amb l’esquí. L'Associació d'Empreses d'Esports d'Aventura del Pallars Sobirà calcula que han estat al 45% de la seva capacitat de serveis.

Més informació:

Baqueira Beret (la Val d'Aran) 973 63 90 25 www.baqueira.es
Boí Taüll Resort (l’Alta Ribagorça) 902 30 44 30 / 973 69 62 64 www.boitaullresort.com 
Espot Esquí (el Pallars Sobirà) 973 62 40 58 www.skipallars.cat
Port Ainé (el Pallars Sobirà) 973 62 11 99 www.skipallars.cat 
Port del Comte (el Solsonès) 973 49 23 01 www.portdelcomte.net
Tavascan (el Pallars Sobirà) 973 62 30 89 / 665 67 01 93  www.tavascan.net
Aransa (la Cerdanya) 973 08 10 09 / 973 29 30 51 www.aransaski.cat
Lles (la Cerdanya) 973 29 30 49 www.lles.net
Sant Joan de l'Erm (l’Alt Urgell) 973 29 80 15 www.santjoandelerm.com
Tuixent-la Vansa (l’Alt Urgell)   973 29 82 43 www.tuixent-lavansa.com
Virós-Vall Ferrera (el Pallars Sobirà) 973 62 22 01 www.yetiemotions.com
Tot Nòrdic 973 35 15 11 / 647 93 21 44 www.totnordic.com
Aeroport de Lleida-Alguaire 973 03 27 00 www.aeroportlleida.cat
Patronat de Turisme 973 24 54 08 www.lleidatur.com