BUTLLETÍ
ELECTRÒNIC

Núm. 95
abril 2013

 

Rambla de Ferran, 18-3er.
25007 - Lleida
Telèfon: 973245408

lleidatur@lleidatur.com
www.lleidatur.com

 
 
 
Disseny: lagrafica.com
 
El Montsec ha obtingut el certificat internacional de Destinació Turística i Reserva Starlight, que atorga la Fundació Starlight, vinculada a la Unesco. La distinció inclou 24 municipis de la Noguera i el Pallars Jussà i acredita la zona com un dels sis llocs del món en què millor es veuen les estrelles. Aquest segell de qualitat posicionarà el territori com un referent del món del coneixement i la ciència, en aquest cas l’astronomia, i serà un gran impuls per al seu turisme.
La temporada 2013 de turisme actiu i esports d’aventura a la demarcació de Lleida comença amb 206 empreses, distribuïdes pel conjunt de les comarques lleidatanes, que ofereixen els seus serveis en activitats de terra, d’aire i d’aigua. Aquesta xifra representa un increment d’un 20% respecte a l’oferta de l’inici de la campanya de l’any passat, quan hi havia 171 empreses.
El Tren dels Llacs, un recorregut paisatgístic entre la ciutat de Lleida i la Pobla de Segur orientat bàsicament al turisme familiar, es posarà en marxa aquest 27 d’abril amb la previsió de fer en aquesta cinquena temporada de funcionament un total de 23 circulacions entre abril i octubre.
Aran Park, el parc de fauna autòctona de la Val d’Aran i els Pirineus, situat al municipi de Bossòst, inaugurarà les instal·lacions el pròxim 12 d’abril i obrirà al públic l’endemà amb onze espècies d’animals –destaquen els óssos i els llops–. S’espera que la instal·lació sigui una de les principals atraccions turístiques d’Aran per a aquest estiu i un motor econòmic que dinamitzi el Baish Aran.
La Setmana Santa ha posat el punt final a una bona temporada d’esquí 2012-2013 a la majoria de les estacions hivernals del Pirineu de Lleida. No obstant això, les instal·lacions acumulen uns gruixos de neu de màxima qualitat, la qual cosa ha permès que moltes estacións hagin decidit allargar la campanya.
 
La còpia de les pintures que reproduïen el Pantocràtor de Sant Climent de Taüll ha estat arrencada i a partir del mes de juny les pintures originals es podran tornar a veure a l’església de la Vall de Boí, però de manera virtual. La reproducció audiovisual es començarà a fer a partir de l’estiu i es recrearan les pintures sobre el mateix absis que les va acollir fins al 1920, amb una tècnica que es coneix com a mapping
Els bisbats de Lleida, Solsona i Urgell impulsen el projecte Catalonia Sacra, una iniciativa que difon el patrimoni arquitectònic i artístic dels bisbats per mitjà de diferents itineraris i activitats, que es faran a les comarques lleidatanes. La iniciativa cerca dinamitzar el turisme de la zona i generar una activitat econòmica per mantenir el patrimoni.
Les comarques de Lleida presenten un calendari carregat de fires, festes tradicionals, activitats esportives i culturals. Entre les propostes més populars destaquen la Festa dels Tres Tombs d’Anglesola, la Trobada de Campaners d’Os de Balaguer, la Fira Q Balaguer, la Mostra de Cinema Llatinoamericà a Catalunya a Lleida i el Saló del llibre infantil i juvenil a Mollerussa.