ARAN PARK OBRE AL PÚBLIC EL 13 D’ABRIL

 

Aran Park, el parc de fauna autòctona de la Val d’Aran i els Pirineus, situat al municipi de Bossòst, inaugurarà les instal·lacions el pròxim 12 d’abril i obrirà al públic l’endemà amb onze espècies d’animals –destaquen els óssos i els llops–. S’espera que la instal·lació sigui una de les principals atraccions turístiques d’Aran per a aquest estiu i un motor econòmic que dinamitzi el Baish Aran.
 

Després d’una dècada de preparació i una inversió de més de 3,6 milions d’euros (entre l’habilitació de l’espai, la preparació dels equipaments i la col·locació de les tanques perimetrals externes i internes), Aran Park estrenarà les instal·lacions com un gran centre de turisme familiar amb la previsió d’atreure el primer any de funcionament uns 20.000 visitants i 50.000 els dos següents.

L’equipament es concep com una nova àrea ludicoeducativa que donarà a conèixer la fauna i la flora autòctones de la Val d’Aran i dels Pirineus aprofundint en les necessitats de la seva conservació i protecció. Tant el centre d’interpretació com el recorregut exterior es plantegen com una visita als principals sistemes naturals pirinencs, amb la fauna i la flora que els són característics: l’aigua (rius, estanys i mulladius) amb llúdrigues, truites i el cavilat; la roca (cingles i tarteres) amb isards i cabres salvatges; els espais oberts (prats i pastures) amb cérvols, muflons i daines, i finalment els boscos caducifolis (faig, roure...) i aciculifolis (avet i pi) amb cabirols, llops, óssos i linxs.

El parc se situa a la Val d’Aran, a la zona d'Eth Portilhon del terme municipal de Bossòst, un indret escollit per les seves característiques naturals, paisatgístiques i d’accessibilitat. El centre de recepció d’Aran Park i totes les infraestructures annexes s’ubiquen a l’edifici restaurat de l’antiga caserna militar d'Eth Portilhon, amb accés directe des de la carretera asfaltada de Bossòst a França. La instal·lació té una superfície de 16 ha, és situada a una altitud mitjana de 1.200 m i disposa d’un centre d’interpretació, una botiga, una aula d’aprenentatge, un restaurant i una zona de pícnic.

Pel que fa a la fauna, hi ha mig centenar d’espècies, que són en semillibertat. Destaquen els óssos i els llops procedents del parc zoològic d’Argelès-Gazost (sud de França). El recinte acull també isards, cérvols, muflons, cabirols, daines, cabres salvatges, linxs, llúdrigues, marmotes, galls fer i voltors.

Serge Mounard serà l’encarregat de dirigir Aran Park. Des del 1993 regenta una instal·lació similar a l’aranesa conjuntament amb un equip de 20 persones en l’anomenat Parc Animalier des Pyrénées, situat a Argelès-Gazost, a uns setanta quilòmetres d’Aran. Aquest recinte rep cada any uns 150.000 visitants i ja està consolidat.

Més informació:

Torisme Val d’Aran
Tel. 973 64 06 88
Web: www.visitvaldaran.com