GUIA TURÍSTICA DEL PALLARS SOBIRÀ PER A INFANTS

 

Els nens i les nenes, i també els seus pares i mares, tenen a l’abast conèixer a fons el Pallars Sobirà, d’una manera divertida i original, gràcies a la nova guia turística de la comarca del Pirineu lleidatà dirigida al públic infantil, titulada El Petit Investigador al Pallars Sobirà. El llibre es distribueix en establiments hotelers i turístics, museus i llibreries de tot Catalunya.
 

La primera guia turística del Pallars Sobirà per a infants de la col·lecció de contes infantils El Petit Investigador fa un recorregut per la història, les tradicions, les llegendes, les festes, els pobles, les muntanyes, la natura, la flora, els animals i la parla del Pallars Sobirà per tal que els més petits facin turisme i puguin descobrir la comarca de la manera més fàcil i divertida i, alhora, incitin els pares a passejar pels paisatges que han vist i llegit.

El protagonista és el Petit Investigador, un nen que apareix a totes les pàgines, amagat, mirant darrere un arbre, escoltant el silenci, baixant pel riu o pujant una muntanya. La guia explica i planteja una sèrie de preguntes obertes al final de cada pàgina perquè el nen hagi de trobar la resposta i pregunti o investigui. Un llibre que els ensenya a mirar l’entorn, a aprendre i a descobrir la comarca del Pallars Sobirà. Al final de l’obra es proposa als infants que escriguin una postal a un amic i que li expliquin tot el que han après o els ha agradat del llibre, amb l’objectiu que un altre nen també vulgui conèixer el territori.

En total, s’han editat 1.500 exemplars del llibre El Petit Investigador al Pallars Sobirà, que es distribueix en llibreries, museus, establiments hotelers i turístics de tot Catalunya. La guia turística per a la promoció de la comarca del Pallars Sobirà està escrita per Joan Ordi (filòleg i exalcalde de Llavorsí), il·lustrada per Zulema Galeano i editada per Escucurucuc Edicions, i té el suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, IDAPA i diferents ajuntaments del Pallars Sobirà.

Més informació:

Oficina Comarcal de Turisme del Pallars Sobirà
Tel. 973 62 10 02
Web: www.pallarssobira.info