BUTLLETÍ
ELECTRÒNIC

Núm. 88
setembre 2012

 

Rambla de Ferran, 18-3er.
25007 - Lleida
Telèfon: 973245408

lleidatur@lleidatur.com
www.lleidatur.com

 
 
 
Disseny: lagrafica.com
 
La 32a edició de FiraTàrrega. Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega tindrà lloc del 6 al 9 de setembre, amb la participació de 68 companyies –12 internacionals procedents de vuit països–, que oferiran 254 funcions, tant de carrer com de sala. Enguany, l’aparador de les arts escèniques més destacat del sud d’Europa donarà més rellevància al teatre conceptual, de contingut.
Els darrers dies de l’estiu són ideals per prendre part en les diferents curses d’alta muntanya que es disputen entre paisatges del Pirineu lleidatà de bellesa extraordinària, com són la Rialp Matxicots, la Trobada Atlètica de Muntanya a Aristot i la Radikal d’Estana. D’altra banda, les activitats de turisme actiu i esports d’aventura continuen amb força durant el final de l’època estival a Lleida.
La Val d’Aran disposa d’un nou atractiu turístic que amplia la seva oferta d’oci i d’esports d’aventura. El nou Aran Bike Park és un circuit dissenyat per als amants dels descens amb bicicleta de muntanya que permet descobrir paratges de gran bellesa com el bosc de Varicauva.
Les Planes de Son, al Pallars Sobirà, dóna nom a l’asteroide 322390 Planes de Son, que l’astrònom Josep Maria Bosch va identificar a l’observatori astronòmic del centre CX MónNatura Pirineus la nit del 28 d’agost de 2011. En un any, en aquest observatori del Pirineu lleidatà s’han identificat fins a 13 astres.
Castellar de la Ribera, a la comarca del Solsonès, ha estrenat el Museu de l’Escola Rural, el primer espai d’aquestes característiques a Catalunya. La infraestructura ha estat impulsada per l’ajuntament i finançada pel Memorial Democràtic i la Diputació de Lleida i permet conèixer l’evolució de l’escola rural al llarg del segle XX fins a l’actualitat.
 
Els nens i les nenes, i també els seus pares i mares, tenen a l’abast conèixer a fons el Pallars Sobirà, d’una manera divertida i original, gràcies a la nova guia turística de la comarca del Pirineu lleidatà dirigida al públic infantil, titulada El Petit Investigador al Pallars Sobirà. El llibre es distribueix en establiments hotelers i turístics, museus i llibreries de tot Catalunya.
El nucli de Bellestar, a Montferrer i Castellbò (l’Alt Urgell), acull l’Escola de Capacitació Agrària Eqüestre de Catalunya (ECAE), l’únic centre públic català especialitzat en formació eqüestre. Les instal·lacions promocionaran turísticament el territori del Pirineu i de l’Alt Urgell, en particular, i seran un revulsiu socioeconòmic del territori.
La Fira de Sant Miquel de Lleida assoleix la 58a edició amb la previsió de superar els 300 expositors i els 190.000 visitants. El certamen, que tindrà lloc juntament amb el saló Eurofruit del 27 al 30 de setembre al recinte de Fira de Lleida, comptarà amb una destacada presència internacional, amb expositors i visitants d’una desena de països d’Europa, Àfrica i Llatinoamèrica.
Els pobles de les comarques de Lleida acomiaden l’estiu i donen la benvinguda a la tardor amb un calendari ple d’activitats de tot tipus, com ara festes populars, fires, actes culturals (música, teatre, balls, etc.) i competicions esportives. Cal fer esment de dues activitats de caire internacional com ara FiraTàrrega i la Fira Agrària de Sant Miquel a Lleida.