Visualitzar-ho en el navegador
BUTLLETÍ TURÍSTIC ARALLEIDA
juny 2017
LLIURAMENT DEL PREMI TURÍSTIC INTERNACIONAL “PICA D’ESTATS”

La Diputació de Lleida va fer públic el veredicte i va lliurar el 28è Premi “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet, prestigiós guardó que en aquesta edició va rebre més de 200 treballs d’un total de 13 països. El president de la diputació, Joan Reñe, va incidir en el decurs de l’acte en el fet que la rica oferta turística del territori té com a “veritable fil conductor” el caràcter obert i solidari dels seus habitants.

Diverses poblacions de les comarques pirinenques celebren la festa de les falles, un ritual col·lectiu d’arrels mil·lenàries que arriba al seu punt àlgid la màgica nit de Sant Joan convertit en un important atractiu turístic del territori. D’altra banda, el Centre del Romànic de la Vall de Boí ha creat la ruta “Romànic i Falles”, que uneix les falles del Pirineu i les esglésies romàniques de la Vall de Boí.

 
“BENVINGUTS A PAGÈS” PER PROMOURE LA PRODUCCIÓ AGROALIMENTÀRIA I EL TURISME DE LES COMARQUES DE LLEIDA
La segona edició del “Benvinguts a pagès” es desenvoluparà el cap de setmana del 3 al 5 de juny a la totalitat de les comarques de Lleida per posar en valor la pagesia, el producte de la terra i el turisme d’interior. El cap de setmana de portes obertes gratuïtes servirà perquè la gent conegui les explotacions agrícoles i ramaderes (gairebé una cinquantena a la demarcació de Lleida), els productors ecològics i la producció agroalimentària local.
L’ESTANY D’IVARS I VILA-SANA AFRONTA EL SEU FUTUR AMB UN PLA D’USOS I GESTIÓ NOU, UN COP RECUPERAT TOTALMENT L’ESPAI NATURAL
El Consorci de l’Estany d'Ivars i Vila-sana adaptarà el seu Pla d’Usos i Gestió amb l’objectiu d’atendre les noves necessitats que s’han creat 10 anys després de la redacció d’aquest document, una vegada ja s’han complert els objectius de la primera etapa amb la recuperació de l’espai natural.
CÀMPINGS DE LLEIDA AFRONTA LA TEMPORADA ESTIVAL AMB NOVETATS

Amb equipaments nous, més serveis i una guia online totalment actualitzada, l’associació Càmpings de Lleida, entitat que aplega 49 establiments del Pirineu i el Prepirineu de Lleida, proposa als usuaris que aquest estiu visquin “una experiència única en tots els sentits”.

LA VAL D’ARAN INAUGURA UN DELS TRAMS DEL CAMIN REIAU MÉS AFECTATS PER LES RIUADES DEL 2013
La Val d’Aran ha recuperat un dels trams del Camin Reiau més afectats per les riuades del juny del 2013, després de les obres de reparació i protecció del marge esquerre del riu Garona i de la reposició del camí, que s’han dut a terme als termes municipals de Vilamòs i Es Bòrdes.
ELS TERRITORIS PIRINENCS DE LLEIDA ACULLEN SIS FESTIVALS DE SENDERISME, AMB LES RUTES A PEU COM A FIL CONDUCTOR
Les comarques de muntanya de Lleida seran l’escenari del maig al juliol de sis festivals de senderisme, que ajudaran a promocionar els territoris pirinencs de la vall de Siarb (el Pallars Sobirà), la Cerdanya, la Vall Ferrera (el Pallars Sobirà), la muntanya d’Alinyà (l’Alt Urgell), la Vall de Boí i la Vall Fosca des de múltiples punts de vista. Festival de Senderisme de la Vall de Siarb, Cerdanya Happy Walking, Festival de Muntanya Àreu-Pica d’Estats, Alinyà, muntanya de camins, Vall de Boí Trek i Festival de Senderisme Vall Fosca Pirineus són grans esdeveniments ecoturístics que acosten la muntanya a un públic molt ampli.
LES COMARQUES PIRINENQUES S’OMPLEN DE FESTIVALS DE MÚSICA A L’ESTIU
Els amants de la música gaudeixen cada estiu dels diferents festivals que s’organitzen a les comarques de muntanya de Lleida i que, a més d’oferir una programació d’alt nivell artístic, serveixen per promocionar les esglésies del romànic i la resta del patrimoni arquitectònic de les poblacions de la zona, com també els paisatges excepcionals del territori.
UN JUNY MOLT FESTIU
Les comarques de Lleida ofereixen als visitants un calendari carregat de fires, festes tradicionals (amb les falles del Pirineu com a grans protagonistes) i culturals i competicions esportives durant el mes de juny.
http://www.aralleida.com

 973 24 54 08       info@aralleida.cat

donar-se de baixa