BUTLLETÍ
ELECTRÒNIC

Núm. 81
febrer 2012

 

Rambla de Ferran, 18-3er.
25007 - Lleida
Telèfon: 973245408

lleidatur@lleidatur.com
www.lleidatur.com

 
 
 
Disseny: lagrafica.com
 
El jurat del Premi turístic internacional “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet va fer públics el passat 28 de gener els guanyadors de la 23a edició del guardó convocat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. El “Pica d’Estats” és un premi anual que engloba 8 categories i té una dotació econòmica de 36.000 €.
Amb el nom de “Quatre estacions” es posarà a la venda a partir d’aquest mes de febrer un pack turístic conjunt per esquiar a l’estació de Baqueira Beret i a totes les del Pallars Sobirà, gràcies a l’acord comercial al qual han arribat Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, empresa pública que gestiona les estacions d’esquí de Port Ainé i Espot, amb Baqueira Beret i Tavascan.
"La Ruta dels Orígens" és un nou itinerari turístic, cultural i educatiu entre Catalunya i Midi-Pyrénées sobre la creació de l'univers, la vida i el poblament dels Pirineus. Aquesta iniciativa transfronterera ajudarà a promocionar el patrimoni natural i històric ric i divers del territori pirinenc, a més de la divulgació de les recerques científiques que s’hi fan.
El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida va tancar diverses accions de promoció turística per a aquest any 2012 en l’àmbit internacional en el marc de la Fira Internacional de Turisme-Fitur 2012. Entre les iniciatives que es duran a terme destaquen diferents activitats destinades a captar turistes nous procedents dels mercats de França, Alemanya, el Regne Unit i Rússia, entre d’altres.
Setze cases de turisme rural de Catalunya, cinc de les quals de les comarques de Lleida, s’han agrupat per crear l’associació Rural Meeting, que vol diversificar l’activitat d’aquest tipus d’allotjament i promoure l’oferta d’espais per a reunions d’empresa i associacions i celebracions de petit format, bàsicament familiars, en entorns naturals, tranquils i acollidors.
 
Els amants del turisme gastronòmic tenen dues noves propostes per gaudir de la seva estada al Pirineu de Lleida. Restauradors, productors i consumidors del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça han creat l’Associació Slowfood Pirineus per promoure el coneixement i el consum dels productes agroalimentaris sostenibles i artesanals del Pirineu.
La Val d’Aran ha ampliat la seva oferta turística en convertir-se en l’única zona de l’Estat on s’ha regularitzat la pràctica de l’heliesquí, després que Aviació Civil hagi autoritzat a les empreses TAF Helicòpters i Pyrenees Heliskí dur-hi a terme aquesta activitat. D’altra banda, les estacions d’esquí del Pirineu de Lleida seran durant els mesos de febrer i març l’escenari de diferents competicions que situaran el territori en el primer pla internacional dels esports d’hivern.
Els actes al voltant del Carnaval i les competicions esportives a la neu són les activitats més destacats del mes de febrer a les Terres de Lleida. També cal fer esment de festes tradicionals com el Santíssim Misteri de Cervera i el Brut i la Bruta de Torà.