BUTLLETÍ
ELECTRÒNIC

Núm. 78
novembre 2011

 

Rambla de Ferran, 18-3er.
25007 - Lleida
Telèfon: 973245408

lleidatur@lleidatur.com
www.lleidatur.com

 
 
 
Disseny: lagrafica.com
 
Jordi Blanch Capellades és el nou director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida en substitució d’Àngel Vidal. Blanch té una experiència de més de vint anys en el sector turístic, onze dels quals –entre el 1996 i el 2007– com a director de l’Àrea de Promoció del Consorci Turisme de Catalunya.
Les 11 estacions d’esquí del Pirineu de Lleida ja estan enllestint les pistes i les instal·lacions per afrontar aquesta temporada 2011-2012, que estarà en ple funcionament pel cap de setmana del pont de la Constitució i la Puríssima. A més de les novetats als complexos hivernals del Pirineu de Lleida, enguany per primera vegada l’Aeroport de Lleida-Alguaire rebrà esquiadors procedents de Rússia i de la Gran Bretanya.
El municipi lleidatà de Gósol, a la comarca del Berguedà, ha estrenat el nou Centre Gósol i Picasso, que acull una col·lecció de reproduccions de les obres que Pablo Picasso va pintar durant la seva estada a la població l’estiu del 1906, a més de fotografies de l’època i una àmplia col·lecció de llibres sobre el pintor que es poden consultar.
La proliferació de masies és un dels trets característics i específics que donen personalitat al Solsonès i que el diferencien de la resta de comarques de Lleida. Amb l’objectiu de consolidar el sector turístic del sud del Solsonès, s'impulsa el projecte “Territori de Masies”, que posa en valor el territori a partir dels eixos temàtics de la Catalunya Vella, el barroc rural i les guerres carlines.
A Agrotur. 18è Saló Nacional de Turisme Rural, que se celebra del 4 al 6 de novembre a Cornellà de Llobregat, hi haurà un estand del Patronat de Turisme amb la presència de la Federació de Turisme Rural de les Terres de Lleida.
 
El Museu de Lleida: Diocesà i Comarcal ha esdevingut un dels grans referents culturals de Lleida després d’haver rebut un total de 142.180 visitants des de la inauguració de la nova seu, el 30 de novembre de 2007, fins al dia d’avui. Aquesta xifra inclou tant els visitants de l’exposició permanent com els usuaris de les diferents activitats organitzades pel centre.
Més de vint empreses del sector turístic de les comarques lleidatanes van participar en les XII Jornades de Mercats Emissors que va organitzar el 21 d’octubre a la ciutat de Lleida l’Agència Catalana de Turisme. Els empresaris es van mostrar molt interessats a conèixer les tendències de la demanda en els diferents mercats emissors per poder adaptar amb èxit la seva oferta turística.
Les persones que escullin el mes de novembre per visitar les comarques de Lleida, a més del paisatge i dels monuments que puguin veure, tenen la gran oportunitat de gaudir de fires de tots els àmbits —gastronòmiques, ramaderes, d’artesania, d’antiguitats, comercials i de productes de la terra—, com també nombrosos actes culturals (concerts, representacions teatrals, castellers, etc.) i mostres gastronòmiques.