EL JURAT DEL PREMI “PICA D’ESTATS” ES REUNEIX EL 8 DE FEBRER


El jurat del 31è Premi "Pica d'Estats" de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet, format per professionals de la comunicació de trajectòria reconeguda, decidirà i farà públic aquesta data els 8 reportatges escollits entre els 224 treballs presentats a concurs.


El jurat del 31è Premi "Pica d'Estats" estarà format enguany per destacats professionals del món de la comunicació. El degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros, presidirà el jurat. En formaran part com a vocals els periodistes Josep Lluís Cadena, director de Ràdio Lleida-Cadena Ser;  Francesc Canosa, director de La Mira magazín; Santiago Costa, director de redacció del diari Segre; Josep Cuní, director del magazín matinal de la Cadena Ser en català "Aquí, amb Josep Cuní"; Pepa Fernández, directora i presentadora del programa “Las Mañanas” de RNE;  Lluís Foix, analista polític de La Vanguardia; Antonio Franco, exdirector d’El Periódico de Catalunya; Francesc Guillaumet, director del diari La Mañana; Rafa Gimena, president a la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Mariano Palacín, president de la Federació Espanyola de Periodistes i Escriptors de Turisme (FEPET), i Mònica Terribas, directora d'"El Matí de Catalunya Ràdio". Actuarà com a secretari el cap de Promoció i Màrqueting del Patronat de Turisme, Juli Alegre.

El Premi “Pica d’Estats”, un dels certàmens de periodisme turístic més prestigiosos d’àmbit estatal i internacional, està destinat a aquells professionals de la informació i la comunicació que han publicat o emès treballs periodístics sobre qualsevol àmbit turístic de les comarques de Lleida entre el 19 d’octubre de 2018 i el 19 d’octubre de 2019.

El guardó es divideix en 8 categories: premsa escrita d’informació general, premsa especialitzada en viatges i turisme, ràdio, televisió, premsa internacional (al millor treball publicat o emès a l’estranger), reportatge fotogràfic, Internet (portals informatius multimèdia) i, finalment, un altre destinat al millor treball dels mitjans de comunicació locals de les Terres de Lleida.

La dotació del certamen és de 45.000 € distribuïts en un premi especial de 10.000 € al millor treball escollit pel jurat entre els 8 reportatges guanyadors en les diferents categories i altres 7 premis de 5.000 euros cadascun. El premi especial dotat amb 10.000 € per al millor reportatge escollit pel jurat es va introduir com a novetat amb motiu de la 30a edició del guardó i ara s’ha mantingut de cara a la nova convocatòria com un estímul més per als participants.

Cal recordar que a aquesta edició del guardó hi concorren 224 reportatges, 51 dels quals d’àmbit internacional, la xifra més alta de participació estrangera registrada fins ara i, en conjunt, el segon millor registre en tota la història del guardó periodístic.

Per tipologia del mitjà, la relació dels treballs estatals presentats és la següent: 24 obres en la categoria de premsa especialitzada en viatges i turisme, 24 treballs en la categoria de premsa d’informació general, 6 treballs de ràdio, 12 treballs de televisió, 25 de fotografia i 45 d’Internet. Els reportatges de premsa local són 37, dels quals 20 de premsa d’informació general, 12 de fotografia, 4 de televisió i 1 de ràdio.  

En les 31 primeres edicions celebrades, el Premi “Pica d’Estats” ha registrat 4.921 treballs periodístics, corresponents a més de 450 mitjans de comunicació d’arreu. El guardó ha premiat reportatges d’uns 250 periodistes diferents.

Més informació:

Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida
Tel. 973 24 54 08                     
www.aralleida.cat