BUTLLETÍ TURÍSTIC ARALLEIDA
febrer 2017
CREACIÓ DE RUTES TURÍSTIQUES VINCULADES AMB GASPAR DE PORTOLÀ

La Diputació de Lleida, per mitjà de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i del Patronat de Turisme, està treballant en la creació d’un seguit de rutes turístiques a les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida vinculades amb la figura històrica del lleidatà Gaspar de Portolà, fill d’Os de Balaguer (la Noguera), que va ser el primer governador de Califòrnia (del 1767 al 1770), explorador i fundador de les ciutats de San Diego i Monterrey.

El Patronat de Turisme de Lleida va ser present a la fira Adventure Travel Show de Londres per promocionar el turisme actiu i els esports d’aventura al mercat anglès. Durant l’esdeveniment, es va acordar que la Diputació de Lleida organitzarà a la primavera a Lleida una jornada formativa amb la presència del president de l’Associació de Turoperadors Independents Britànics. 
LES ESTACIONS D’ESQUÍ DEL PIRINEU DE LLEIDA OFEREIXEN UNA NEU DE QUALITAT IMMILLORABLE I UNES INSTAL·LACIONS A PLE RENDIMENT
Les estacions d’esquí alpí i de nòrdic del Pirineu de Lleida ofereixen uns bons gruixos de neu de qualitat immillorable per a la pràctica de l’esport blanc després de les intenses nevades caigudes al gener, que permeten garantir l’activitat esportiva fins al final de la temporada, per Setmana Santa. Així, els esquiadors, i el públic en general, tenen a la seva disposició unes instal·lacions a ple rendiment amb les millors condicions per esquiar, per gaudir de les activitats d’après-ski que ofereixen els complexos hivernals i per participar en les activitats que s’han organitzat al voltant del Carnaval.
EL TURISME DE LLEIDA TANCA EL 2016 AMB EL MILLOR REGISTRE DELS DARRERS VUIT ANYS
El sector turístic de les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida ha tancat el 2016 amb el millor resultat dels darrers vuit anys, tant en el nombre de visitants com de pernoctacions als establiments de turisme reglat (hotels, cases de turisme rural, càmpings i apartaments turístics), segons l’enquesta d’ocupació turística de l’INE. Així, el nombre de visitants ha augmentat un 7% i l’afluència de turistes estrangers ha crescut un 5,8%.
MARXA BERET I COPA DEL MÓN D’ESQUÍ DE MUNTANYA A LA VAL D’ARAN
Baqueira Beret serà la seu el cap de setmana del 4 i 5 de febrer de la 38a Marxa Beret, la competició d’esquí de fons més multitudinària de l’Estat i una de les més rellevants d’Europa, que en aquesta edició espera arribar als gairebé 2.000 participants procedents d’arreu del món. A més, el complex hivernal de la Val d’Aran acollirà el 8 i 9 d’abril la darrera prova de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya.
BALANÇ POSITIU DE LA PRESÈNCIA DE LES COMARQUES DE LLEIDA A FITUR

La Diputació de Lleida, per mitjà del Patronat de Turisme, ha participat del 18 al 22 de gener a la 37a edició de la Fira Internacional de Turisme-Fitur 2017 de Madrid dins de l’estand de Catalunya de l’Agència Catalana de Turisme amb les marques “Pirineus” i “Terres de Lleida” per tal de donar a conèixer tota l'oferta de turisme que proposa la demarcació de Lleida (natura, cultura, esquí, turisme actiu i esports d'aventura, turisme rural, gastronomia i enoturisme, etc.).

“EL CINQUÈ LLAC”, PREMIAT A FITUR COM A MILLOR PRODUCTE DE TURISME ACTIU
La ruta “El Cinquè Llac”, un itinerari circular de senderisme en 5 etapes pel Pirineu de Lleida, entre el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça, amb sortida i arribada a la Pobla de Segur, ha rebut el Premi al Millor Producte de Turisme Actiu en l’apartat de Natura atorgat per Fitur i la revista “AireLibre”.
EL PALLARS JUSSÀ EXHIBEIX EL PATRIMONI HIDROELÈCTRIC
L’equipament turisticocultural La Central, ubicat al municipi de Talarn (Pallars Jussà), ha reobert les portes el 14 de gener amb la finalitat de posar a l’abast del visitant aquest interessant patrimoni industrial. A la demarcació de Lleida, són visitables també les centrals hidroelèctriques de Capdella (Pallars Jussà) i de Tavascan (Pallars Sobirà).
CARNAVAL I COMPETICIONS D’ESQUÍ A LES TERRES DE LLEIDA
Nombroses poblacions lleidatanes celebren el Carnaval en un mes de febrer ple de competicions esportives, sobretot a la neu. Entre els esdeveniments cal fer esment del Carnaval de Solsona, la Festa del Ranxo a Ponts, el Santíssim Misteri de Cervera, la Festa de l’Aigua d’Almacelles, la Festa del Brut i la Bruta a Torà, la Marxa Beret, la Copa Federació Espanyola d’Esports per a Cecs d’esquí alpí a Baqueira Beret i la Bassella Race 1 d’enduro.
http://www.aralleida.com

 973 24 54 08       info@aralleida.cat

donar-se de baixa