PIRINEUS PARC AVENTURA, EL PRIMER BOSC VERTICAL DEL PALLARS

La Guingueta d’Àneu, a les Valls d’Àneu, ha estrenat aquest estiu el Pirineus Parc Aventura, el primer bosc vertical d’aventura del Pallars, que s’adreça principalment a un públic familiar, però també a grups d’amics, escolars o sortides d’empresa.

 

El Pirineus Parc Aventura és situat a les Bordes de Berrós, a la Guingueta d’Àneu, a la vora de l’embassament de la Torrassa. És un espai de diversió per a grans i petits situat en plena natura i envoltat d’aigua i bosc de pi vermell, que ofereix més de 70 activitats repartides en quatre circuits aeris de diferents nivells que passen entre els arbres.

En el recorregut es troben diversos jocs: salts, xarxes, passarel·les, ponts, túnels, xemeneies, gronxadors i més de 400 metres de tirolines. Persones de totes les edats poden utilitzar els circuits, al llarg dels quals els usuaris van trobant plafons explicatius per saber com han de resoldre cada joc.

El parc també disposa d’una àrea de pícnic, una altra de descans, jocs infantils i dues platges naturals. L’espai potenciarà les visites d’escoles, casals i esplais, i per això ha destinat una zona del bosc a l’estudi de les diferents espècies botàniques amb l’ajuda d’uns panells informatius. De cara a l’any vinent es desenvoluparà una app amb jocs de camp perquè els estudiants puguin experimentar sobre el terreny, alhora que adquireixen coneixements nous.

El parc d’aventura és obert els dissabtes i diumenges de 10 a 20 h, i la resta de la setmana de les 10 a les 14 h i de les 16 a les 20 h.

Les Valls d’Àneu van ser catalogades l’any 2013 com la primera Destinació de Turisme Familiar de l’interior de Catalunya, una certificació que atorga l’Agència Catalana de Turisme. El territori ofereix al visitant un gran ventall de possibilitats: des d’esports d’aventura i d’hivern, passant per l’excursionisme o les simples passejades, en el marc del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i pels seus voltants —inclosos al Parc Natural de l’Alt Pirineu—, fins a les rutes del romànic, l’Ecomuseu o la gastronomia autòctona, a més del gaudi dels pobles formats per cases de pedra, fusta i llosa.

 

Més informació:

Pirineus Parc Aventura
Tel. 973 62 65 13 / 619 93 17 68
Web: www.pirineusparcaventura.com

Turisme Valls d’Àneu
Tel. 973 62 65 68
Web: www.vallsdaneu.org