ACTIVITATS FAMILIARS AL DINOSFERA I AL MUSEU DE LA CONCA DELLÀ VINCULADES ALS DINOSAURES

El Museu de la Conca Dellà, a Isona, i l’espai Dinosfera, a Coll de Nargó, ofereixen un extens programa d’activitats familiars aquest estiu per donar a conèixer l’extraordinari patrimoni paleontològic del Pirineu pel que fa a restes de dinosaures.

 

Les activitats que s’oferiran al Museu de la Conca Dellà i a l’espai Dinosfera estan adreçades a un públic familiar i infantil i tenen com a objectiu donar a conèixer l’excepcional registre fòssil de l’etapa final dels dinosaures que van viure en aquesta zona fa uns 70 milions d’anys, com també altres punts d’interès cultural vinculats al poblament humà d’aquest territori els darrers milers d’anys.

Les propostes inclouen tallers, visites guiades i observacions astronòmiques, entre d’altres. El Museu de la Conca Dellà ha programat visites guiades al castell de Llordà, a l’església de Santa Maria de Covet, al jaciment de petjades de Basturs i a la restauració del coll de dinosaure d’Orcau. També ha programat tallers de contes, l’observació nocturna d’estels al castell de Llordà, la Dinogresca (el 27 d’agost, amb correfoc i tallers infantils de treballs manuals relacionats amb dinosaures) i la Nit al Museu de la Conca Dellà (en què els infants tenen la possibilitat de passar una nit al museu descobrint ossos de dinosaures i esquelets de romans).

El programa d’activitats per a aquest estiu de l’espai Dinosfera inclou visites guiades als jaciments d’ous de dinosaure de Nargó i a la restauració del cocodril del Mirador; una nit a Dinosfera; l’observació nocturna d’estels a Pinyes, i tallers de contes.

Ambdós espais museístics formen part del projecte “Dinosaures dels Pirineus”, que, sota la direcció científica de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, impulsa una xarxa d’espais museogràfics sobre dinosaures en diverses comarques. Durant els mesos de juliol també s’excavaran alguns jaciments de la zona.

Les activitats de divulgació d’ambdós centres coincideixen amb la temporada que els paleontòlegs del grup de recerca del Mesozoic de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) excaven a diferents punts del territori. Enguany és previst excavar als Nerets (Tremp) per recuperar restes d’hadrosaures, sauròpodes i anquilosaures; a Orcau (Isona), on s’explorarà la continuïtat del coll de sauròpode excavat l’any 2014 per veure si es pot localitzar el cap de l’animal, i, finalment, a la Planta del Mestre (Abella de la Conca), on es recuperarà una cua amb 11 vèrtebres d’un hadrosaure.

 

Més informació:

Museu de la Conca Dellà
Tel. 973 66 50 62
Web: http://parc-cretaci.com

Dinosfera
Tel. 636 41 76 78
Web: www.dinosfera.com