PATRONAT DE TURISME DE LA DIPUTACIÓ DE LLEIDA

BUTLLETÍ
ELECTRÒNIC

Núm. 133
Juny 2016

 

Rambla de Ferran, 18-3er.
25007 - Lleida
Tel: 973245408

info@aralleida.com
www.aralleida.com

LLIURAMENT DEL PREMI TURÍSTIC INTERNACIONAL “PICA D’ESTATS” DE PREMSA, RÀDIO, TELEVISIÓ I INTERNET
El Saló de Plens de la Diputació de Lleida va acollir el proppassat 28 de maig l’acte de lliurament del 27è Premi Turístic Internacional “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet, guardó convocat anualment pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i que compta amb una dotació global de 38.000 euros.
PRIMERA CELEBRACIÓ DE LA FESTA DE LES FALLES DEL PIRINEU LLEIDATÀ COM A PATRIMONI CULTURAL IMMATERIAL DE LA HUMANITAT
Aquest estiu serà la primera vegada que se celebrarà a diversos pobles del Pirineu de Lleida la festa de les falles amb la distinció de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. El reconeixement mundial ha generat una gran expectació i molt interès per visitar i veure en directe la festa del foc.
LA SEU VELLA, MONUMENT FAVORIT DE CATALUNYA
El Turó de la Seu Vella ha estat escollit per votació popular el monument favorit de Catalunya al guanyar la final del concurs organitzat per les revistes Descobrir i Sàpiens, amb el suport de Catalunya Ràdio, a l’altre element patrimonial de les comarques lleidatanes que hi competia, l’església romànica de Sant Climent de Taüll.
ELS ALLOTJAMENTS RURALS CATALANS SUPEREN LA MITJANA ESPANYOLA EN NOMBRE DE TURISTES INTERNACIONALS
Els viatgers que escullen Catalunya per fer una escapada rural provenen principalment de la mateixa autonomia. Tot i així, s’observa que als allotjaments rurals catalans hi arriba un major nombre de turistes internacionals en comparació amb la mitjana espanyola (11,6% davant del 6,8%).
ELS CAMINS DEL PIRINEU DE LLEIDA, PARADÍS PER ALS CAMINANTS I ELS CORREDORS DE MUNTANYA
Els espectaculars paisatges del Pirineu de Lleida atreuen cada any més persones que fan rutes per etapes caminant o participen en les nombroses curses de muntanya que s’organitzen al territori. A més del vessant esportiu, els atletes gaudeixen de la natura, la cultura, el patrimoni i la gastronomia.
PROMOCIÓ DEL PROJECTE “MOTURISME ARA LLEIDA” A LA TROBADA MOTERA GRANS VIATGERS
La 12a edició de la Trobada Grans Viatgers es va dur a terme durant un cap de setmana a Lleida, amb la participació de més de 200 motoristes d’arreu de l’Estat i prescriptors internacionals del món de les dues rodes.
L’AEROPORT D’ALGUAIRE ACULL EL FESTIVAL AERI LLEIDA AIR CHALLENGE
L’Aeroport de Lleida-Alguaire acollirà el 5 de juny la tercera edició del festival aeri Lleida Air Challenge amb una quinzena d’activitats per a tots els públics i la participació de 40 avions, un zepelí, globus aerostàtics i ultralleugers. Com a novetat, hi haurà la presència de drons.
EL DANSÀNEU COMPLEIX 25 ANYS
El Dansàneu, el Mercat Festiu de les Cultures del Pirineu, se celebrarà del 21 al 26 de juny a les localitats d’Esterri d’Àneu (que n’és l’epicentre), València d’Àneu, la Guingueta d’Àneu, Escaló, Isil, Espot i Sort. Les Valls d’Àneu s’ompliran de dansa i música tradicionals per celebrar els 25 anys.
FIRES, FESTES TRADICIONALS I ESPORTS AL JUNY
Els pobles de Lleida ofereixen als visitants un calendari carregat de fires, festes tradicionals i competicions esportives durant el mes de juny.