PATRONAT DE TURISME DE LA DIPUTACIÓ DE LLEIDA

BUTLLETÍ
ELECTRÒNIC

Núm. 119
Abril 2015

 

Rambla de Ferran, 18-3er.
25007 - Lleida
Telèfon: 973245408

info@aralleida.cat
www.aralleida.cat

LA CAMPANYA DE TURISME ACTIU I ESPORTS D'AVENTURA DE LLEIDA COMENÇA AMB 234 EMPRESES, UN 5% MÉS QUE L'ANY ANTERIOR
Amb l'entrada de la primavera, l'arribada del bon temps i l'inici del desgel, les comarques de Lleida enceten la temporada 2015 de turisme actiu i esports d'aventura amb 234 empreses, distribuïdes pel conjunt de les 13 comarques lleidatanes, que ofereixen una cinquantena d'activitats de terra, d'aire i d'aigua.
DISTINTIU "BENVINGUTS!, SENDERISTES I CICLOTURISTES" PER A 40 ALLOTJAMENTS TURÍSTICS LLEIDATANS
Quaranta establiments d'allotjament turístic de les comarques de Lleida han rebut el segell "Benvinguts!, senderistes i cicloturistes", que acredita que disposen d'un conjunt de serveis que s'adeqüen als practicants de senderisme i de cicloturisme i que tenen com a objectiu captar aquest segment de turista i garantir-li una bona estada.
LA VALL DE BOÍ ES CONVERTEIX EN DESTINACIÓ DE TURISME FAMILIAR
La Generalitat de Catalunya ha atorgat a la Vall de Boí el certificat de Destinació de Turisme Familiar (DTF) perquè ofereix uns determinats serveis i equipaments de qualitat adaptats a les necessitats de les famílies amb infants. Aquest segell d'especialització constitueix un projecte de col·laboració público-privada.
EL COU DEL MONTSEC ESTRENA EL PRIMER PLANETARI "OPEN 3D" DEL MÓN
El Centre d'Observació de l'Univers (COU) del Montsec, situat a Àger (la Noguera), va estrenar el 14 de març una nova temporada amb dues novetats importants, que són la inauguració del primer planetari "Open 3D" del món i la posada en marxa al juny d'un tercer telescopi.
LA SEU D'URGELL I SORT SERAN LA SEU DEL MUNDIAL DE PIRAGÜISME D'AIGÜES BRAVES DEL 2019
La Seu d'Urgell i Sort acolliran l'any 2019 els Mundials d'eslàlom, descens i freestyle d'aigües braves. Aquests esdeveniments tornaran a posar en primera línia internacional dues poblacions pirinenques molt lligades al món de l'esport aquàtic i seran un important revulsiu per a la promoció turística d'aquests dos territoris muntanyencs.
LA TEMPORADA D'ESQUÍ AL PIRINEU DE LLEIDA S'ALLARGA FINS AL 12 D'ABRIL
Els gruixos de neu de bona qualitat que acumulen les estacions d'esquí del Pirineu de Lleida arran de les darreres nevades, que garanteixen més remuntadors i pistes oberts, han fet decidir Baqueira Beret, Espot i Port Ainé allargar la temporada 2014/2015 fins al 12 d'abril.
TURISME DE PESCA A LES COMARQUES DE LLEIDA
Les comarques de Lleida atreuen cada any centenars d'aficionats a la pesca que practiquen aquest esport i, alhora, fan turisme. La temporada de pesca de la truita (salmònids) a les zones de baixa muntanya es va iniciar el 14 de març i el 9 de maig es donarà el tret de sortida a la campanya a les aigües d'alta muntanya.
LA VAL D'ARAN, ENTRE LES TRES MILLORS DESTINACIONS LEADERSHIP DEL MÓN
La Val d'Aran ha estat reconeguda com una de les tres millors destinacions Leadership del món, segons els premis World Legacy Awards de la National Geographic Society. Aquests guardons s'atorguen a les destinacions, les organitzacions i les empreses que treballen en la transformació de la indústria turística potenciant el turisme sostenible.
L'EMBLEMÀTIC HOSTAL JAUMET DE TORÀ FA 125 ANYS
Situat a la bonica població de Torà (la Segarra), aquest establiment centenari, paradigma de la millor gastronomia lleidatana, ha celebrat l'efemèride amb un multitudinari sopar presidit pel president de la Generalitat, Artur Mas
PLE DE FESTES A LES TERRES DE LLEIDA
Les Terres de Lleida acullen a l'abril diferents manifestacions firals, festes tradicionals i activitats esportives i culturals. A més, destaquen els actes organitzats al voltant de la Setmana Santa –processons, viacrucis i caramelles– i la diada de Sant Jordi.