BUTLLETÍ
ELECTRÒNIC

Núm. 116
Gener 2015

 
 

Rambla de Ferran, 18-3er.
25007 - Lleida
Telèfon: 973245408

info@aralleida.cat
www.aralleida.cat

 
 
 
 
 
EL TURISME AL PIRINEU DE LLEIDA FREGARÀ EL 85% D'OCUPACIÓ DURANT AQUESTES FESTES DE NADAL, CAP D'ANY I REIS
El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu un comportament turístic molt bo per aquestes festes de Nadal, Cap d'Any i Reis al Pirineu de Lleida, que podria tancar-se entre el 80 i el 85% de mitjana d'ocupació en el període de 13 dies compresos entre el 25 de desembre, festivitat de Nadal, i el dimarts 6 de gener de 2015, dia de Reis.
LES COMARQUES DE LLEIDA EXPOSEN LA SEVA OFERTA TURÍSTICA A FITUR
Les noves propostes turístiques de les comarques de Lleida tindran un lloc destacat en l'oferta turística de Catalunya present a la 35a edició de la Fira Internacional de Turisme-Fitur 2015, que se celebrarà del 28 de gener a l'1 de febrer a Madrid.
25 ANYS DE LA RUTA DEL CISTER
La Ruta del Cister ha complert 25 anys d'existència com a marca turística ben consolidada i amb gairebé set milions de persones que han visitat els monestirs de Vallbona de les Monges, a la comarca lleidatana de l'Urgell (en aquest cas ha rebut 605.576 turistes), i Poblet i Santes Creus, a la demarcació de Tarragona.
LLEIDA TINDRÀ UN PARC DE LLEURE FAMILIAR DEDICAT ALS BARRUFETS
La ciutat de Lleida tindrà un parc de lleure familiar dedicat als personatges de dibuixos animats els Barrufets, que se situarà a l'espai municipal de les Basses. Amb aquest centre, l'únic d'aquestes característiques a Europa, Lleida desitja posicionar-se com a referència en l'àmbit de l'oci a Catalunya i vol contribuir a reforçar la marca turística Lleida-Pirineus.
EL MUSEU DE LA CONCA DELLÀ EXHIBIRÀ EL FÒSSIL DE DINOSAURE MÉS GRAN D'EUROPA
En un jaciment d'Orcau, al municipi d'Isona i Conca Dellà (el Pallars Jussà), s'ha extret un coll sencer de més de 5 metres de llarg de dinosaure, el més gran fins ara descobert a Europa. S'estima que l'animal, un titanosaure, devia fer entre 15 i 20 metres de llarg i 6 metres d'alt. Després de la restauració, el fòssil s'exhibirà al Museu de la Conca Dellà a Isona.
EN MARXA L'APP VAL D'ARAN
La nova aplicació, disponible per a iOS i Android, ha estat dissenyada per oferir tot tipus d'informació turística relacionada amb la Val d'Aran durant els 365 dies de l'any
 
LA VALL DE BOÍ COMERCIALITZA EXPERIÈNCIES TURÍSTIQUES
El Patronat de la Vall de Boí, amb la col·laboració de 45 empresaris de la zona, impulsa el projecte "Creació, promoció i comercialització online d'experiències turístiques de la Vall de Boí a www.vallboi.com" per promoure paquets turístics del territori i també vendre'ls per mitjà del web institucional del patronat.
RUTES GASTRONÒMIQUES PER PROMOCIONAR EL COMERÇ DE LA SEU D'URGELL
La Seu d'Urgell s'ha proposat impulsar el turisme i el comerç de la ciutat. Per fer-ho possible ha engegat la iniciativa "El comerç ve de gust" per tal de donar a conèixer els elaboradors locals i les botigues de la ciutat que venen productes del territori.
LES COMARQUES DE LLEIDA APLEGUEN NOMBROSES FESTES TRADICIONALS
Les festes tradicionals, com les cavalcades dels Reis Mags i les dedicades a Sant Antoni i Sant Sebastià, omplen el calendari del mes de gener a les Terres de Lleida. A més, a les estacions d'esquí tenen lloc diferents competicions relacionades amb la neu.