PREMI PICA D'ESTATS

Logo Pica d'Estats

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida convoca el 34è Premi Turístic Internacional “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet, amb una dotació econòmica de 48.000 €, distribuïts en 8 categories.

El Premi “Pica d’Estats” va adreçat als professionals de la informació i la comunicació que han publicat o emès treballs periodístics en qualsevol gènere, extensió i format possibles (ràdio, televisió, premsa i Internet) sobre els atractius turístics del Pirineu i les Terres de Lleida.

El Premi “Pica d’Estats” és un guardó de caràcter anual creat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida destinat a reconèixer i premiar els continguts informatius elaborats per periodistes i creadors de continguts que ajudin a divulgar, promocionar i projectar arreu del món els recursos naturals, patrimonials i culturals del Pirineu i les Terres de Lleida i inspirin els viatges per conèixer la destinació i alhora donar suport al sector turístic com un dels àmbits econòmics més importants del territori.

El guardó té un reconeixement de prestigi, tant per la qualitat dels treballs presentats com pel nivell dels membres del jurat, a més del rigor i el compromís del Col·legi de Periodistes de Catalunya, que històricament hi participa exercint la presidència del jurat.

INSCRIPCIONS · Des del 15 de novembre al 15 de desembre de 2023. (ambdós inclosos)

inscripcions-25

Descarrega't la butlleta d'inscripció

Un cop descarregada s’haurà de signar amb un certificat digital vàlid.

En cas de presentar-la per correu certificat o presencialment, la signatura haurà de ser manuscrita.

Descarrega't l'autorització

Un cop descarregada s’haurà de signar amb un certificat digital vàlid.

En cas de presentar-la per correu certificat o presencialment, la signatura haurà de ser manuscrita.

FORMES DE PRESENTAR LA DOCUMENTACIÓ

inscripcions-25

Telemàticament

Penja la documentació aquí
Mitjançant la seu electrònica

  • Butlletí d’inscripció
  • Autorització de representació (per a més d’un autor)
  • Certificat de residència fiscal (per estrangers)

Penja el treball aquí
Mitjançant el nostre sistema de recepció de treballs

Correu postal certificat

Enviar la butlleta, adjuntant el treball i una fotocòpia del DNI a:

Premi “Pica d’Estats”
Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida
Rambla Ferran, 18, 3r, 25007 Lleida

Presencial

S’hauran de presentar al Registre del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Rambla Ferran, 18, 3r, 25007 Lleida, amb cita prèvia al correu info@aralleida.cat. Cal aportar butlleta d’inscripció, treball i fotocòpia del DNI. 

Video Tutorial

Visualitza aquest video tutorial, on t'aclarirà tot el procés a seguir per tal d'inscriure't en aquesta edició dels Premis Pica d'Estats.

INFORMACIÓ. Per a sol·licitar informació sobre la tramitació: 973245408

inscripcions-25

XXXIV EDICIÓ PREMI PICA D'ESTATS (2023)

34cat

OBJECTE

El 34è Premi “Pica d’Estats” va adreçat als autors de treballs periodístics publicats en qualsevol suport (premsa escrita, ràdio, televisió i Internet) i produïts en qualsevol idioma, en el període comprès entre l’1 d’octubre de 2022 i el 30 de setembre de 2023, que tinguin com a prioritat la difusió turística de les comarques de Lleida.

BENEFICIARIS

El beneficiari del premi serà l’autor/a/s/es, amb independència de la persona, empresa o entitat que presenti la sol·licitud.

Un mateix autor podrà presentar-se a més d’una categoria, però un mateix treball (sencer, una part o derivats d’aquest) no es podrà presentar en més d’una categoria. Exceptuant la fotografia.

REQUISITS

Podran optar al premi tots els treballs periodístics publicats en qualsevol suport (Internet, premsa escrita, ràdio, televisió, etc.) i produïts en qualsevol idioma en el període comprès entre l’1 d’octubre de 2022 i el 30 de setembre de 2023, que tinguin com a prioritat la difusió turística de la realitat de les comarques de Lleida.

En el cas dels treballs transmèdia, els autors només podran optar a una categoria, a excepció de la fotografia. Un mateix autor o autors només podrà presentar un màxim de tres treballs per categoria, prioritzant aquella que consideri que reflecteix amb més fidelitat el llenguatge del mitjà.

FORMAT DE PRESENTACIÓ

Els treballs candidats als premis s’hauran de presentar atenent els següents requeriments formals:

Periodisme imprès: original de la publicació en què va aparèixer o en format pdf.

Ràdio i televisió: gravació de les informacions o dels reportatges que es presentin. En el cas de programes informatius, una selecció de tres programes unitaris tal com es van emetre.

Fotografia: imatges amb una resolució mínima de QHD (1440 p).

Internet: lliurament del treball tal com s’ha publicat al web, preferentment mitjançant l’arxiu (pdf, arxiu de vídeo o arxiu d’àudio). Excepcionalment, si no es poden obtenir els arxius, s’acceptarà un enllaç permanent del contingut (per exemple, enllaç al programa de pòdcast o llista de reproducció en cas d’una sèrie de pòdcasts o de vídeos en línia).

MEMBRES DEL JURAT DE LA 33a EDICIÓ

El jurat del 33è Premi “Pica d’Estats” es va reunir el 4 de febrer de 2023. El degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros, va presidir el jurat. En van formar part com a vocals els i les periodistes Laura Alcalde, Francesc Canosa, Santiago Costa, Josep Cuní, Pepa Fernández, Lluís Foix, Teresa Macià i Mariano Palacín, i actuant com a secretari, Juli Alegre, cap de Promoció i Màrqueting del Patronat de Turisme.

PREMIS

La dotació econòmica és de 48.000 € i es distribueix en 8 categories diferents en funció del suport del projecte a raó de 6.000 € per a cadascun dels treballs guanyadors en cadascuna de les CATEGORIES següents:

• Millor treball de premsa escrita d’informació general.

• Millor treball de ràdio.

• Millor treball de televisió.

• Millor treball de revistes especialitzades en viatges i turisme.

• Millor reportatge fotogràfic.

• Millor treball de premsa internacional, publicat o emès a l’estranger, en qualsevol dels suports.

• Millor treball publicat als mitjans de comunicació local, al qual podran optar tots els mitjans de comunicació de les Terres de Lleida.

• Millor treball publicat a Internet: portals informatius, reportatges, multimèdia interactius o d’altres formats digitals publicats a Internet o a les xarxes socials.

INSCRIPCIONS I TERMINIS

La presentació i la inscripció de treballs es faran en el termini comprès entre el 15 de novembre  i el 15 de desembre de 2023, tots dos inclosos.

Opcions de presentació

Les sol·licituds d’inscripció i els treballs es podran presentar en format físic o digital.

Tal com estableix l’art. 14 de la Llei 39/2015 LPACAP, les persones jurídiques i entitats tenen l’obligació de presentar la documentació de manera electrònica.

Per presentar-se al premi caldrà descarregar-se la sol·licitud i omplir-la electrònicament.

  • La sol·licitud estarà disponible per imprimir al web corporatiu: www.aralleida.cat

La sol·licitud d’inscripció s’haurà de presentar, degudament signada (el model físic manualment i el model en format digital mitjançant signatura electrònica), juntament amb els treballs, a través del Registre del Patronat de Turisme:

– Presencialment: Rambla Ferran, 18, 3r, 25007 Lleida.

– Electrònicament: premispicadestats.diputaciolleida.cat.

– Per correu certificat, adreçat a: Premi Pica d’Estats / Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida / Rambla Ferran, 18, 3r, 25007 Lleida.

– També es podran presentar mitjançant qualsevol de les altres opcions previstes a l’art. 16 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

JURAT QUALIFICADOR 

El Premi “Pica d’Estats” disposa d’un jurat qualificador de primer nivell format per prestigiosos professionals del camp de la comunicació i la informació. Des de la creació del guardó, els degans del Col·legi de Periodistes de Catalunya han presidit l’equip del jurat.