BUTLLETÍ TURÍSTIC ARA LLEIDA
maig 2019

La Diputació de Lleida ha lliurat el 3 de maig, a l’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) els guardons de la 30a edició del Premi Turístic Internacional “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet. Durant l’acte de lliurament també s’ha fet un reconeixement als membres del jurat del guardó durant aquests 30 anys. L’acte ha estat presidit per la presidenta de la Diputació, Rosa Maria Perelló, i la degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Neus Bonet, i el vicepresident del Patronat de Turisme, Gerard Sabarich.

La temporada de turisme actiu i esports d’aventura 2019 ha començat amb 228 empreses, distribuïdes pel conjunt de les 13 comarques lleidatanes, que ofereixen els seus serveis en activitats de terra, d’aire i d’aigua amb l’objectiu de superar per primera vegada la contractació dels 750.000 serveis, un 5% més que la campanya anterior.
LES ESTACIONS D’ESQUÍ DEL PIRINEU DE LLEIDA TANQUEN LA SEGONA MILLOR TEMPORADA DELS DARRERS 10 ANYS
La temporada d’esquí 2018-2019 al Pirineu de Lleida s’ha tancat amb la venda de 1.327.587 forfets i amb un balanç satisfactori per part del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida per la xifra de forfets venuts, malgrat l’escassetat de precipitacions en forma de neu que s’ha registrat al llarg d’aquesta temporada.
LA COL·LEGIATA DE MUR, PROTAGONISTA DE L’ANY DEL TURISME CULTURAL
Amb el lema “Mur: cent anys de l’arrencament de les pintures”, el Pallars Jussà acollirà un ampli programa d’actes turístics i culturals destinats a recordar els fets ocorreguts el 1919 i posar en valor el patrimoni romànic de la zona.
EL NOGUERA PALLARESA “ESTRENA” UN TRAM NAVEGABLE DE 50 QUILÒMETRES
Amb la creació d’una rampa de formigó a la zona de la presa de l’Hostalet (el Pallars Sobirà), que permet el pas dels navegants sense obstacles, el riu Noguera Pallaresa ofereix un tram navegable de 50 km i es converteix en un dels grans referents europeus per als amants dels esports d’aventura aquàtics.
A partir de l’1 de maig d’enguany els amants dels esports d’aventura amb un plus d’adrenalina ja poden practicar l’espectacular disciplina bungee jumping (salt amb elàstic) des d’un dels emplaçaments més esplèndids de què es pot gaudir a la demarcació de Lleida: la presa de la Llosa del Cavall, a la Vall de Lord (comarca del Solsonès).
El Centre d’Observació de l’Univers (COU) d’Àger acollirà entre els mesos de juny i novembre set concerts de petit format dins de la desena edició del cicle “Música sota les estrelles” en un espai singular que és un incentiu tant per al públic com per als músics. 
“MUSEUS A LA CARTA” A L’ALT URGELL
El Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha decidit donar continuïtat al projecte “Museus a la Carta”, una iniciativa que permet oferir visites guiades personalitzades a sis espais etnogràfics de la Ruta dels Oficis d’Ahir per posar en relleu aquest patrimoni.
MAIG, UN MES CARREGAT DE PROPOSTES FESTIVES
L’agenda de maig dels diferents pobles de les comarques de Lleida és plena de fires comercials, mostres de productes artesanals, festes tradicionals i populars i activitats culturals i esportives.
http://www.aralleida.com

 973 24 54 08       info@aralleida.cat

donar-se de baixa