AUGMENTA UN 24,3% EL NOMBRE DE PASSATGERS DEL TREN DELS LLACS

El Tren dels Llacs, recorregut turístic i paisatgístic entre la ciutat de Lleida i la Pobla de Segur orientat bàsicament al turisme familiar, ha tancat la seva setena temporada amb 7.199 passatgers, 1.407 viatgers més i un increment del 24,3% respecte a l’any passat, quan 5.792 persones van utilitzar aquest servei. El tren turístic ha tingut una ocupació del 98,89%, amb la qual cosa es demostra que el producte turístic està del tot consolidat.

 

La Generalitat de Catalunya, titular de la línia, va acordar aquesta temporada incorporar un cinquè comboi de passatgers, a més de la cafeteria, que ha permès oferir fins a 280 places per trajecte, en comptes de les 224 de l’edició anterior. En aquesta setena temporada, que es va iniciar el 4 d’abril i va finalitzar el 31 d’octubre, s’han mantingut les 26 circulacions. A més de la incorporació del cinquè cotxe restaurat, el Tren dels Llacs ha estrenat senyalització nova, tant a l’exterior com a l’interior, amb mapes del recorregut i un sistema de megafonia.

El Tren dels Llacs és un servei orientat al turisme familiar que consisteix en un recorregut amb tren entre Lleida i la Pobla de Segur, amb l’atractiu d’un paisatge singular i múltiples possibilitats lúdiques i gastronòmiques per als visitants al llarg del recorregut per les comarques del Segrià, la Noguera i el Pallars Jussà. El tren passa pels embassaments de Sant Llorenç, Camarasa, Cellers i Sant Antoni, voreja el riu Noguera Pallaresa i travessa els impressionants congostos de Terradets i Collegats.

El viatge amb el Tren dels Llacs inclou una benvinguda amb l’actuació del grup de teatre La Cremallera i una degustació gastronòmica de coca de recapte a la tornada a l’estació de Balaguer. Com la temporada anterior, els viatgers que han presentat el bitllet del Tren dels Llacs l’endemà del dia de la seva circulació han pogut viatjar des de la Pobla de Segur fins a Balaguer o a Lleida amb el tren convencional, la qual cosa permet allargar l’estada dels viatgers abans de tornar a Lleida.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), la Direcció General de Turisme de la Generalitat, la Diputació de Lleida i l’ATM de l’Àrea de Lleida impulsen aquest servei del tren turístic, que recorre la línia històrica d’FGC de Lleida-la Pobla de Segur amb material mòbil de més de 50 anys remolcat per dues locomotores dièsel acoblades dels models 10817 i 10820, que es van construir l’any 1968 i estaven concebudes per prestar serveis mixtos de línia i maniobres. Són conegudes també com “ye-yés”. El material remolcat és format per cinc cotxes d’època de la sèrie 6000.

Més informació:

Oficina d’Informació Turística de la Pobla de Segur
Tel. 973 68 02 57
Web: www.pobladesegur.cat

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya
Tel. 93 205 15 15
Web: www.trendelsllacs.cat

Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida
Tel. 973 24 54 08
Web: www.aralleida.cat