LA DIPUTACIÓ DE LLEIDA CREA EL PRODUCTE TURÍSTIC “MOTURISME ARA LLEIDA”, PIONER EN L'ÀMBIT ESTATAL

La Diputació de Lleida, mitjançant el Patronat de Turisme, impulsa un nou producte turístic anomenat “Moturisme Ara Lleida”, destinat a posar en valor i promocionar de manera específica el segment del turisme vinculat amb els aficionats a viatjar amb moto. Actualment hi ha a la demarcació de Lleida 40 establiments d’allotjament turístic i altres 28 de restauració, cafeteries i museus, entre d’altres, que tenen un seguit de serveis a les seves instal·lacions específicament pensats per atendre les necessitats i facilitar al màxim la comoditat al turista motoritzat.

 

El projecte “Moturisme Ara Lleida” estableix un sistema de garantia mitjançant un segell de qualitat que identifica els establiments d’allotjament turístic i els d’oferta complementària que reuneixen la infraestructura necessària per a aquest segment de públic. Fins ara una setantena d’allotjaments turístics, restaurants, cafeteries i museus de les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida han obtingut la certificació “Moturisme Ara Lleida”, després d’haver superat el curs de formació i l’auditoria del seu establiment.

El projecte impulsat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida és pioner al conjunt de l’Estat espanyol i, de la resta d’Europa, només s'ha desenvolupat un producte similar a França, a la zona de Provence-Alpes-Côte d’Azur, i en una regió d'Àustria.

La Sala d’actes de la Diputació de Lleida va acollir el 20 d’octubre l’acte de lliurament dels diplomes i les plaques acreditatives als 40 establiments d’allotjament turístic (hotels, cases de turisme rural, càmpings, refugis, etc.) i 28 d’oferta complementària (restaurants, cafeteries, museus, etc.) que han obtingut en aquesta primera fase del projecte el segell distintiu que garanteix que estan oferint el millor servei i la millor estada als aficionats al món de les motos. L’acte va ser presidit pel president de la Diputació, Joan Reñé, acompanyat del vicepresident del Patronat de Turisme, Gerard Sabarich; el director del Patronat, Juli Alegre, i el director de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), Xavier Espasa.

Joan Reñé va agrair l’aposta i l’esforç que han fet els establiments que han obtingut el segell acreditatiu per aconseguir aquesta nova certificació turística. “A Lleida i a Catalunya tenim referents a escala mundial de professionals del món del motor i això fa que hi hagi molts aficionats que practiquin lleure a l’entorn de la moto”, va explicar. El president de la Diputació de Lleida va afegir que aquest projecte “consolida i obre un camí més a l’oferta turística que es proposa des de les comarques de Lleida tant en l’àmbit material com en l’àmbit immaterial i de sentiments”.

El director del Patronat de Turisme, Juli Alegre, va explicar que una manera d’arribar a aquest segment dels motoristes serà a través del web on hi haurà la relació de tots els establiments que disposen de l’acreditació, i que servirà de “punta de llança per donar a conèixer el territori de les Terres de Lleida i el Pirineu amb 10 noves rutes especialitzades en moturisme”. Alegre va afegir que “és un projecte nou que ens obre a un mercat català, estatal i internacional que fa de Lleida una destinació singular en aquest àmbit”.

Cursos de formació i adaptació de les instal·lacions
Per a l’obtenció d’aquest segell distintiu, els responsables dels establiments d’allotjament turístic certificats han hagut de superar un curs amb tallers on-line i presencials per poder adquirir els coneixements necessaris i adaptar la seva oferta a aquest grup de clients. De tal manera que tots aquests establiments d’allotjament certificats disposen a les seves instal·lacions de pàrquing, garatge, tallers de neteja, eines de reparació, servei de bugaderia, GPS, espais per guardar el casc, menús adaptats i, a més, es comprometen a facilitar informació sobre les rutes estructurades per la demarcació de Lleida, entre d’altres aspectes.

Per la seva banda, els 28 establiments del sector d'oferta complementària també han hagut de superar un curs de formació, més breu i adaptat a unes altres necessitats, en el qual s’han treballat temes de caire més teòric, com ara el coneixement del mercat i els clients que formen part d’aquest col·lectiu, i adaptar els seus establiments a les necessitats bàsiques per als aficionats a les motos, com per exemple un espai on guardar el casc mentre visiten un museu o fan una parada per menjar.

Avantatges per als establiments adherits al programa
El projecte aporta als usuaris uns beneficis directes en disposar d’uns establiments que han pensat a satisfer les seves necessitats. Per la seva banda, els establiments podran disposar d’unes eines per acollir un segment turístic que fa augmentar tant quantitativament com qualitativament un apartat del seu negoci. Els establiments que han obtingut la certificació participaran en les diferents accions promocionals vinculades amb el projecte per tal de comunicar la qualitat d’aquests serveis especialitzats tant al públic estatal com a l’internacional –amb especial incidència en els francesos, britànics, holandesos i alemanys– que destaca per tenir un poder adquisitiu mitjà-alt. Entre aquestes accions promocionals disposaran de la presència del projecte a fires, insercions publicitàries en mitjans de comunicació, informació per mitjà de les xarxes socials i cursos addicionals de formació, com també visites i contactes amb turoperadors especialitzats.

Creació del desplegable "Rutes Moturisme Ara Lleida"
Vinculat amb aquest projecte, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha editat un desplegable amb informació detallada sobre 10 rutes moturístiques i 2.000 quilòmetres de recorreguts per carreteres amb revolts i paisatges de gran bellesa pel Pirineu i les Terres de Lleida que abracen el conjunt de les comarques lleidatanes. El desplegable inclou també la relació dels 40 establiments d’allotjament turístic i els 28 establiments complementaris que tenen a partir d’ara el segell distintiu de “Moturisme Ara Lleida”. La publicació inclou a més un plànol de la província de Lleida amb la relació de totes les oficines de turisme i els consells comarcals amb les dades telefòniques i de pàgines web. Finalment, també conté una relació dels highlights (punts destacats) de les comarques de Lleida, amb una referència com a mínim per cada comarca.

Cal dir que dels 1.081 establiments que hi ha a la demarcació de Lleida (hotels, càmpings i allotjaments rurals), uns 140 han obtingut un segell de qualitat que certifica que estan especialitzats en el turisme del sector de les motos, els ciclistes i els senderistes. Als establiments que tenen el segell de qualitat per oferir serveis als motards, cal afegir els 40 allotjaments que disposen de l’acreditació de “Benvinguts!, senderistes i cicloturistes” i 30 més que estan seguint cursos de formació específica.

Més informació:
Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida
Tel. 973 24 54 08
Web: www.aralleida.cat