EL CUINER DE TÀRREGA ALBERT MARIMON, EL MILLOR DE L’ANY

 

Albert Marimon, el responsable de la cuina del restaurant La Cava de Tàrrega, va ser proclamat millor Cuiner de l’Any 2012 en el marc del premi que atorga el Fòrum Gastronòmic de Girona 2013. El guardó, que arriba a la tercera edició, vol distingir i donar a conèixer els professionals que s’esforcen a fer difusió de la cuina elaborada amb productes de proximitat. Amb aquest premi es reconeix la gastronomia de les comarques de Lleida, un dels principals elements turístics del territori. 
 

Segons el jurat d’experts, el xef del restaurant La Cava destaca per la seva joventut, el seu talent, l’esperit emprenedor i una sensibilitat especial cap a la cuina sostenible, a més de l’ús que fa de productes de proximitat.

Albert Marimon, el més votat pels lectors per mitjà del web de La Vanguardia, competia amb Jordi Garrido, del Mas de Torrent a Torrent (el Baix Empordà), i amb els cuiners Mandu Gimeno (Bohèmic), Antonio Romero (Suculent) i Àlex Suñé (Mil921), tots situats a Barcelona. Els cinc candidats són cuiners joves que representen la nova cuina catalana i que destaquen per la utilització de productes de proximitat, el respecte a la terra i la relació amb el productor.

El petit restaurant La Cava destaca per l’interès de la seva proposta culinària i per tenir una de les millors relacions qualitat-preu, tant dels menús diaris com de les tapes. La seva carta és plena d’elaboracions senzilles i ben executades i els seus plats són elaborats amb productes de qualitat de la zona –destaquen els aliments silvestres–. L’establiment disposa de més d’un centenar de proveïdors que els porten els productes de temporada diàriament o una vegada per setmana.

D’altra banda, el pastisser de Tàrrega Xavier Vilà va participar en el prestigiós concurs Spanish World Chocolate Masters, que es va celebrar en el marc del Fòrum Gastronòmic de Girona. Al certamen hi van participar els nou millors pastissers de l’Estat.  

A més, Eulàlia Torras, creadora del formatge Serrat Gros d’Ossera, va rebre el premi Josep Mercader, en la categoria d’oficis del gust, que reconeix la trajectòria de professionals en diversos àmbits en pro de la cuina i la gastronomia catalana.

El Fòrum Gastronòmic de Girona va comptar amb la presència d’una vintena de productors lleidatans (de l’Urgell, el Pla d’Urgell, la Noguera, les Garrigues, la Segarra, l’Alt Urgell, la Cerdanya, l’Alta Ribagorça i el Pallars Sobirà) englobats en el projecte Leader Gustum, impulsat des dels consells comarcals de l’Urgell i el Pla d’Urgell per posar en valor la producció artesana i de proximitat.

També hi van ser presents vuit productors del Pallars Jussà del projecte “Al teu gust, aliments del Pallars”, que van organitzar tastos comentats i demostracions de cuina pallaresa amb productes de la zona.

D’altra banda, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, va rebre la visita del cuiner Albert Marimon amb motiu de la seva proclamació com a millor Cuiner de l’Any 2012. Durant la recepció, Reñé va felicitar el cuiner de Tàrrega per aquest reconeixement i li va lliurar una litografia de Rosa Siré sobre el balcó del serraller. A més, van parlar sobre la iniciativa que posaran en marxa de manera conjunta a la Fira de Sant Josep de Mollerussa el projecte Gustum i la Diputació de Lleida per promocionar els productes locals de les terres de Lleida.

Més informació:

Restaurant La Cava
Tel. 973 31 13 80