La revifada de la campanya permetrà als restauradors i als hotelers de les comarques de muntanya lleidatanes recuperar els clients que busquen menjar plats de bolets i anar a collir rovellons, rossinyols, llenegues, fredolics, camagrocs, llengües de bou, peus de rata, ous de reig o ceps, entre d’altres. A més, molts boletaires aprofiten el desplaçament per allargar la seva estada per fer turisme.
La manca de pluges al principi de la temporada ha afectat la producció de bolets a les comarques del Pirineu i el Prepirineu de Lleida. Els tècnics del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya preveuen que la campanya d’aquest any serà complicada i inferior a la mitjana dels darrers 17 anys, en què la producció es va situar en els 55 quilos per hectàrea.
Ara per ara, la producció oscil·laria entre els 20 i 40 quilos de fongs per hectàrea, una quantitat que podria ser superior, però dependrà molt de la quantitat i la distribució de les pluges que puguin arribar a caure en els pròxims dies, de com siguin d’espaiades i del vent.
Encara que aquest acabi essent un mal any, hom espera que el 2013 la terra no estigui tan remoguda i això faci que hi hagi una bona temporada.
Jornades i fires
A més de la cerca de bolets, els visitants poden participar en les XVIII Jornades Gastronòmiques del Bolet a l’Alta Ribagorça, les VIII Jornades Gastronòmiques del Solsonès, la IV Mostra Gastronòmica “Cuina de la Tòfona” i les XI Jornades Micològiques del Pallars Jussà. Quant a les fires relacionades amb el món del bolet o que inclouen aquest producte, trobem la Fira de l’Empelt de Peracamps-Llobera (6 i 7 d’octubre), la Fira de la Tardor de Sant Llorenç de Morunys (7 d’octubre), la Fira del Rovelló de Coll de Nargó (13 i 14 d’octubre), la Fira del Bolet i el Boletaire de Solsona (20 i 21 d’octubre), la Fira de Tardor de Tírvia (27 d’octubre) i la Fira del Bolet d’Isona (28 d’octubre).
Més informació:
Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida
Tel. 973 24 54 08
Web: www.lleidatur.cat