Ruta del vi

Vi, gastronomia i paisatge

De nord a sud, la ruta recorre aquells municipis on s'elaboren els vins de la Denominació d'Origen Costers del Segre, un segell que abasta des de les muntanyes del Pallars Sobirà fins als camps del Segrià i les Garrigues, passant per la Noguera, l'Urgell i el Pla d'Urgell. Coneixent la cultura del vi, coneixerem encara millor aquestes terres. Un passeig per la gastronomia, la cultura i la geografia lleidatanes amb els seus cellers com a fil conductor que ens permetrà visitar els principals atractius paisatgístics i monumentals de cada zona i fer-hi activitats complementàries. La ruta inclou una selecció de restaurants que representen la cuina lleidatana, tan diversa com divers és el seu territori.

Desglossada en vuit subzones, la DO Costers del Segre inclou els següents cellers:

Subzona d'Artesa de Segre: Celler del Montsec, Vinya l'Hereu de Seró, Vall de Baldomar, Agropecuària les Pletes, Mas Ramoneda.

Subzona de la Noguera Baixa: Bodegas Costers del Sió, Celler La Figuera, Celler Casa Patau, Castell del Remei.

Subzona de l'Urgell: Castell del Remei.

Subzona de les Garrigues: Cérvoles Celler, Clos Pons, Mas Blanch i Jové, Tomàs Cusiné, Vinya els Vilars i Celler Matallonga.

Subzona del Pallars: Bodegues Vila Corona, Castell d'Encús, Sauvella, Celler Batlliu de Sort, Mas Garcia Muret.

Subzona de Raimat: Raimat (Grup Codorniu).

Subzona del Segrià: Torres de Sanui i La Gravera.

Subzona de les Valls del riu Corb: Carviresa, Monestir del Tallat, Casa Pardet, La Planeta Comalats, L'Olivera, Celler Cercavins, Analec, Cal Cabo Celler, Mas de Mora, Petit Duran.

 

Més informació:

Ruta del Vi de Lleida

Consell Regulador DO Costers del Segre

Fotos
Vídeos