ACTIVITATS DE PRIMAVERA

Activitats de primavera > Activitats gastronòmiques

ACTIVITATS GASTRONÒMIQUES

null

La primavera, el despertar dels sabors

La primavera, a cavall entre els freds de l’hivern i les calors estiuenques, és l’època perfecta per tastar el millor de cada estació: des dels contundents plats de cullera a les menges més refrescants, passant, és clar, pels productes i elaboracions pròpies de la temporada. Però en tots els casos parlem d’una gastronomia d’interior i de muntanya caracteritzada per l’ús de matèries primeres de gran qualitat i molt arrelada en la tradició popular, cosa que li confereix una singularitat especial.

El caràcter agrari del territori, amb una agricultura i una ramaderia molt potents, proporciona als fogons lleidatans una font inesgotable de productes de la terra i de proximitat, des de les delicioses verdures, hortalisses i fruites a les reputades carns de porc, vedella, corder o pollastre, passant per formatges, embotits i patés, sense oblidar uns olis i vins de reputació internacional. 

A la primavera proliferen també per tota la geografia lleidatana atractives trobades gastronòmiques com la Fira de la Mel de Riner, el Festival Vianda de la Pobla de Segur, el Firacóc de Tàrrega, el Pallars Food Fest de Tremp, l’Aplec del Caragol de Lleida, la Fira del Pa i del Cereal de Cervera, el Concurs de Paelles de les Borges Blanques o el Concurs de Cassoles de Tros de Juneda, entre altres.

Finalment, els diferents restaurants del territori ofereixen saboroses elaboracions casolanes, en alguns casos, o cuina d’autor de gran nivell, en altres, o una combinació de les dues tendències: una oferta gastronòmica per a tots els gustos i butxaques.

— Fires
— Restaurants
— Trobades

DESCOBREIX
TOTES LES
ACTIVITATS
DE PRIMAVERA
null