PALLARS JUSSÀ

DESTINACIONS

Olis d’alçada

El Pirineu sempre resulta evocador, i comarques com el Pallars Jussà s’associen fàcilment a mil-i-una imatges suggeridores que sovint fan oblidar que bona part del Pirineu ha estat històricament, i encara és, una muntanya conreada, agrícola i humanitzada. Al Pallars Jussà els productes alimentaris artesans, la gastronomia, el vi i l’oli d’oliva de qualitat tornen a marcar el dia a dia d’aquesta terra. Tot és d’altura al Pallars, i els olis no en són pas l’excepció.

L’oleoturisme és encara incipient, però amb propostes d’interès, com tallers i visites guiades que es combinen amb la descoberta de la gastronomia i els vins d’altura, el senderisme i el patrimoni natural i arquitectònic. Una oferta que se suma i complementa reconeguts atractius, i entre els quals destaquen el Parc Nacional d’Aigüestortes, el Congost de Mont-rebei, el Geoparc-jaciment de dinosaures, les Botigues-museu de Salàs o el Castell de Mur.

Una terra, la del Pallars Jussà, als peus del Pirineu, que també ens parla de la ruralitat, i d’un paisatge agrícola que al llarg dels segles ha mirat de modelar la muntanya feréstega, i en la qual l’olivera hi ha tingut pes i presència fins al dia d’avui.

EXPERIÈNCIES

GALERIA

DESTINACIONS

COMARQUES

pirineu de lleida

L L E I D A

terres de lleida