LES GARRIGUES

DESTINACIONS

Garrigues

Terra i llegenda de l’arbequina

Les Garrigues són l’epicentre de l’oli de Catalunya. La terra d’on va sorgir l’arbequina que ha conquerit els gourmets de tot el món, gràcies a unes qualitats organolèptiques i culinàries excepcionals, i que va impulsar la primera denominació d’origen d’oli d’oliva de l’Estat, la DOP Garrigues. Una denominació nascuda per garantir davant dels consumidors l’origen i la qualitat dels olis d’oliva verge extra d’arbequina. En són els pioners.

Visitar Les Garrigues és endinsar-se de ple en la cultura de l’oli. Camps entre els quals hi ha oliveres centenàries, marges de pedra seca i cabanes de volta, molins d’oli i cooperatives modernistes, que ens parlen d’un vincle històric entre l’home, el conreu de l’olivera, l’elaboració de l’oli i la bona taula.

El visitant es pot posar en la pell del pagès, visitar les finques, collir olives i gaudir d’un bon esmorzar amb l’oli com a protagonista. O pot fer de gourmet, i gaudir d’un tast d’olis i vins o participar en tallers de cuina. Pot combinar la descoberta de l’oli amb la del patrimoni garriguenc, recórrer el seu paisatge en bicicleta, o quedar-se fascinat davant la fortalesa ibèrica dels Vilars o les cèlebres pintures rupestres de la Roca dels Moros de Cogul, icona de l’art rupestre mediterrani i patrimoni mundial de la UNESCO des de 1998.

El Centre de Cultura de l’Oli i Museu de l’Oli de Catalunya de La Granadella, Cal Gineret i l’Espai Macià de Les Borges Blanques, el Molí Argilés a Arbeca i l’Ecomuseu de l’Oli de la Pobla de Cérvoles són un bon punt de partida de la descoberta oleoturística de la comarca.

EXPERIÈNCIES

GALERIA

DESTINACIONS

COMARQUES

pirineu de lleida

L L E I D A

terres de lleida