LA NOGUERA

DESTINACIONS

L’oli dels estels

La Noguera és una comarca gran i diversa, atractiva i antiga, en la qual l’olivera hi ha tingut un paper transcendent com a modeladora del paisatge. Camí del Pirineu, amb l’agricultura fent equilibris amb una natura feréstega i imponent, natura que convida a observar-la tant de dia com de nit, i amb un cel considerat “el millor cel de Catalunya”.

“Noguerament bo” és l’eslògan gastronòmic d’aquesta terra agrícola de la qual en surten productes alimentaris de gran qualitat, artesanals, del tot propis. També olis d’oliva amb tot un seguit de molins d’oli que s’esforcen a fer un producte molt vinculat a la terra i a la seva particular manera de fer, amb varietats que van més enllà de l’arbequina.

Aquesta ambició dels productors, sovint petits i artesans, també es tradueix en una oferta oleoturística creixent i que combina clàssics com visites guiades i introduccions al tast de l’oli, amb degustacions d’embotits i altres joies de la gastronomia local. Tampoc hi falten els vins, pertanyents a la denominació d’origen Costers del Segre.

EXPERIÈNCIES

GALERIA

DESTINACIONS

COMARQUES

pirineu de lleida

L L E I D A

terres de lleida