L'URGELL

DESTINACIONS

Terra d’oli i ressons antics

La comarca de l’Urgell, de ressons antics, pertany a La Ruta del Cister, que agrupa algunes de les millors mostres monàstiques de l’arquitectura gòtica a Catalunya. Un temps en què l’oli d’oliva ja era un producte de primera necessitat, un cobejat elixir daurat que ha modelat paisatges d’una bellesa equilibrada, i alhora viva per obra i gràcia de la pagesia. Una activitat agrària i d’artesania alimentària que ens ofereix un oli d’oliva verge extra excepcional, una gastronomia pròpia inigualable i una creixent oferta oleoturística.

Fins i tot el paisatge de l’Urgell és fill de l’oli, el vi i el cereal, una combinació de la Mediterrània més clàssica. I és així que seguir la pista de l’olivera i l’oli, entre conreus, bancals i marges de pedra seca, a redós de pobles d’origen medieval, és deixar-se captivar pel paisatge d’una Catalunya rural que és viva. Una Catalunya rural on agricultura i la natura es donen la mà, harmònicament.

Fruit d’aquesta activitat agrària, i de la transformació cada cop més exigent dels productes, de la comarca de l’Urgell se’n deriva un enoturisme creixent i un oleoturisme ambiciós, convertit ja en un complement indispensable per a tots aquells que decideixen conèixer aquesta terra.

EXPERIÈNCIES

GALERIA

DESTINACIONS

COMARQUES

el pirineu de lleida

L L E I D A

terres de lleida