EL SEGRIÀ

DESTINACIONS

Els olis de la pedra seca

El Segrià presumeix d’un paisatge genuïnament rural, al qual han donat forma els pagesos a còpia de jornals, cultivant-hi oliveres i elevant pacientment construccions de pedra seca, presents arreu del territori lleidatà i reconegudes mundialment per la UNESCO.

Es tracta d’un paisatge esculpit amb pedra, i fet d’aljubs, cabanes i marges, que ens parlen de la relació dels homes i les dones amb una terra que se sap treballada des de temps immemorial. Aquesta esforçada dedicació agrària ens permet gaudir d’un entorn rural autèntic i encara viu, que ens convida a tastar els olis d’oliva verge extra que se n’obtenen. Pocs productes alimentaris connecten tan estretament amb els secrets de la terra com ho fa l’oli d’oliva, i molt especialment el de l’arbequina, la varietat estrella d’aquest racó de món. 

El Segrià viu actualment l’esclat d’un seguit de propostes oleoturístiques, impulsades per ens públics, elaboradors d’oli i empreses privades que ofereixen diverses experiències turístiques, culturals i gourmet, en les quals l’oli d’oliva verge extra n’és el gran protagonista.

EXPERIÈNCIES

GALERIA

DESTINACIONS

COMARQUES

pirineus de lleida

L L E I D A

terres de lleida