Lleida, Dimarts 21 desembre 2021

nota de premsa

Destinen 3,5 milions d’euros del Fons Next Generation al projecte “Naturalment Lleida”, vinculat a actuacions turístiques en matèria de sostenibilitat del conjunt de la demarcació de Lleida

El projecte “Naturalment Lleida” presentat pel Patronat de Turisme, mitjançant la Diputació de Lleida, ha obtingut 3,5 milions d’euros del fons Next Generation de la UE en la convocatòria extraordinària dels Plans de Sostenibilitat Turística.  Les diferents actuacions turístiques del projecte en matèria de sostenibilitat, que afecten pràcticament el conjunt de la demarcació de Lleida, s’executaran durant les anualitats 2022, 2023 i 2024. “Naturalmente Lleida”, presentat pel Patronat de Turisme, mitjançant la Diputació,  ha estat un dels tres  projectes beneficiaris dels fons Next Generation dels Plans de Sostenibilitat Turística a la demarcació de Lleida. Els altres dos projectes han estat per la Vall de Boí i el Consorci Segre Rialb.

La vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol, ha manifestat que l’aprovació de les actuacions previstes en el projecte “Naturalment Lleida” representa l’esforç de l’estratègia seguida des del Patronat de Turisme de Lleida i del conjunt del territori, amb una aposta clara pels espais naturals com a gran actiu de la nostra demarcació i pel desenvolupament turístic sostenible com el requeriment necessari per crear un model que sigui capaç de generar riquesa respectant i preservant el territori. “Una proposta que es va treballar durant l’estiu conjuntament amb agents privats de la demarcació i amb la participació dels diferents consells comarcals, aportant tots ells el seu gra de sorra per poder convertir el ‘Naturalment Lleida’ en una realitat.”

Les actuacions seleccionades en el projecte “Naturalment Lleida” s’articulen en 4 grans eixos: transició verda i sostenible, transició energètica, transició digital i competitivitat territorial. Entre aquests eixos hi trobem un total d’onze actuacions, com ara les Vies Blaves del Cardener i del Camí del Segre o la Via Verda de la Noguera Baixa. També actuacions en la millora i l’eficiència energètica amb la creació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics i intervencions per a la mobilitat cicloturística –amb millores d’espais o l’aposta per la bicicleta elèctrica–. A més es preveuen diferents actuacions vinculades al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. En menor o major grau, totes les comarques de la demarcació de Lleida es veuran beneficiades pels 3,5 milions d’euros d’inversió associada al projecte, que sota el paraigua del desenvolupament turístic sostenible vol emprar els espais naturals com a palanca de la transformació sectorial i territorial.

La proposta presentada a la convocatòria extraordinària dels Plans de Sostenibilitat Turística, finançada amb el fons Next Generation per part del Patronat de Turisme, incloïa un nombre més gran d’actuacions en el conjunt de la demarcació, que finalment no s’han inclòs en la resolució final de les actuacions aprovades.

El principal objectiu del projecte “Naturalment Lleida”, en el marc de la convocatòria extraordinària de Destinos Sostenibles, és poder aprofitar el fons NG per tal de potenciar l'aposta turística actual de la demarcació. Aplicant els criteris de sostenibilitat que marcava la convocatòria es va treballar la manera de poder efectuar una intervenció que articulés el conjunt del territori i permetés potenciar el turisme prenent la sostenibilitat com a paradigma transformador.

Arxius adjunts