ACTIVITATS D'HIVERN

Activitats d’hivern > Turisme gastronòmic

TURISME GASTRONÒMIC

Els sabors de la terra, al plat

Territori de marcat caràcter agrari i fortament arrelat a la terra, Lleida ha conservat amb orgull una cuina singular fonamentada en una tradició ancestral, sense renunciar a la creativitat d’una nova i prestigiosa generació de cuiners que han enriquit aquesta gastronomia amb aportacions sorprenents. Una gastronomia de sabors delicats i alhora contundents, basada en uns productes de la terra i de proximitat de qualitat contrastada.

Tot i que parlem d’una gastronomia d’interior i de muntanya que ofereix excel·lents manifestacions culinàries tot l’any, és potser durant els mesos hivernals quan assoleix el seu apogeu. 

Dins d’aquesta oferta gastronòmica, resulten essencials l’oli d’oliva verge extra, considerat un dels millors del món, i els excel·lents vins produïts pels 36 cellers de la DO Costers del Segre, fins al punt que han donat peu a dos moviments molt consolidats, l’oleoturisme, amb una proposta de 35 experiències, i l’enoturisme, que mou cada any milers de visitants en el marc de la Ruta del Vi de Lleida. Les jornades, les festes i les fires gastronòmiques consoliden el prestigi que han assolit les comarques de Lleida com a destinació privilegiada per als amants de la bona cuina.   

Des dels potents plats de muntanya, en què les carns de vedella i corder, els embotits i els formatges marquen la diferència, fins a la cuina de les comarques de la plana, amb la carn de porc, la fruita dolça i els productes de l’horta com a elements més emblemàtics, amb els tradicionals plats de cullera com a denominador comú, el territori ofereix durant l’hivern un immens catàleg d’elaboracions culinàries. Unes elaboracions delicioses que permetran als visitants gaudir dels millors sabors de la terra. 

— Enoturisme
— Oleoturisme
— Fires gastronòmiques
— Gastronomia

DESCOBREIX
TOTES LES
ACTIVITATS
D’HIVERN
null