ACTIVITATS D'HIVERN

Activitats d’hivern > Turisme cultural

LA DESCOBERTA DEL PATRIMONI

Quan l'hivern convida a fruir de la cultura

Si l’estiu, a les comarques de Lleida, és el període d’apogeu dels esports d’aventura, l’activitat cultural troba en l’hivern el caldo de cultiu òptim per manifestar-se, oferint al visitant la possibilitat d’harmonitzar el gaudi de la neu, de la gastronomia i dels suggeridors paratges naturals del territori lleidatà amb un atractiu rosari de propostes culturals.

La tradició popular, sovint lligada a les festivitats religioses o profanes –pessebres vivents, festa dels Tres Tombs i Carnestoltes, entre d’altres–, es combina amb activitats culturals de tot tipus, des de concerts musicals i representacions teatrals a recreacions històriques i festivals de cinema.

Les visites al patrimoni constitueixen un altre dels punts forts en l’àmbit de la cultura. El patrimoni popular, la prehistòria, el romànic, el gòtic, el renaixement, el barroc, el modernisme o l’art d’avantguarda troben múltiples manifestacions a les comarques lleidatanes. Des de l’arquitectura medieval religiosa (inclosos els temples romànics de la Vall de Boí, declarats Patrimoni de la UNESCO, o les singulars catedrals de Lleida, la Seu d’Urgell o Solsona) a la militar, amb un magnífic conjunt de castells de frontera, la demarcació de Lleida ofereix un sorprenent rosari de possibilitats.

Sense oblidar la magnífica xarxa de museus de la demarcació, els remarcables exemples d’arquitectura popular –que va dels pobles de pedra i pissarra del Pirineu a les construccions de pedra seca de la plana–, els centres d’art rupestre, els importants jaciments ibèrics i romans, el patrimoni hidroelèctric o les propostes de turisme bèl·lic, opcions que en conjunt integren una oferta cultural inigualable.

— Música, teatre
— Arquitectura medieval
— Festivals
— Història

DESCOBREIX
TOTES LES
ACTIVITATS
D’HIVERN
null