Notícies

Formació per al sector gastronòmic

Dimecres, desembre 4, 2024
Foto: Slow Food Catalunya

El Patronat de Turisme ha desenvolupat aquest semestre diverses sessions formatives amb vista a l’any 2025, en què Catalunya serà Regió Mundial de la Gastronomia

El Patronat de Turisme ha desenvolupat diverses sessions formatives dirigides als socis de l’Associació de la Ruta del Vi de Lleida i els adscrits al projecte Oleoturisme de Lleida-El gust de la terra de cara a l’any 2025, en què Catalunya serà Regió Mundial de la Gastronomia. Concretament, les sessions s’han centrat en les eines per gestionar professionalment les xarxes socials d’un negoci i en la manera de fer reels a Instagram. 

La sessió sobre “10 eines per gestionar professionalment les xarxes socials del meu negoci” ha repassat aspectes adreçats a conèixer les principals eines digitals que permeten gestionar de manera efectiva la comunicació en línia d'una empresa o destinació; aprendre a programar les xarxes socials, dissenyar creativitats i generar informes. S’ha analitzat la utilitat de cadascuna, com registrar-s'hi i com utilitzar les funcions més avançades. 

La sessió sobre “Com fer reels a Instagram” estava destinada a entendre l'ús dels reels d'Instagram, la seva finalitat, com elaborar-los i com avaluar-ne l'èxit, a més de proporcionar eines recomanades per a la seva creació, juntament amb consells de bones pràctiques. Durant el taller, es van mostrar exemples destacats del sector turístic. Els participants en el curs han rebut a més una assessoria personalitzada i individual amb el formador. 

 

Trobada Slow Food Catalunya a Ponts 

D’altra banda, tres restaurants lleidatans van rebre, per primera vegada, el prestigiós distintiu Slow Food Catalunya Km0 en el decurs de la trobada celebrada a Ponts (la Noguera) l’11 de novembre. Aquesta certificació reconeix el compromís dels establiments amb la sostenibilitat i els productes de proximitat. Els establiments reconeguts amb el segell Slow Food Catalunya Km0 són All Negre de Montardit de Baix (el Pallars Sobirà), Boixetes Can Manel de Vielha (la Val d’Aran) i L’Era de Barruera (l’Alta Ribagorça). Aquests tres restaurants s’han unit a la creixent xarxa de locals que defensen una cuina basada en el respecte pel territori i la responsabilitat ecològica. 

L’esdeveniment va reunir més de 150 professionals del sector gastronòmic que comparteixen una visió comuna, promoure una gastronomia que valori els productes locals i afavoreixi l’equilibri amb el medi ambient. La jornada va començar amb el Mercat de la Terra, una fira que va posar en relleu els productes de proximitat, sostenibles i de qualitat. Aquest mercat, a més, va servir com a plataforma per a la presentació de la primera edició de la Guia Slow Food Catalunya, una eina que facilita als consumidors la cerca de restaurants compromesos amb els principis del moviment Slow Food. 

Aquesta jornada va posar de manifest la importància d’apostar per una gastronomia que no només satisfà el paladar, sinó que també contribueix a la sostenibilitat i a la preservació del territori. Els restaurants de Lleida que ostenten el distintiu Slow Food encarnen aquests valors i formen una xarxa que creix any rere any, reflectint la tendència creixent d’una gastronomia que vol ser part de la solució ambiental. 

 

Més informació: 

Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida                                

Tel. 973 24 54 08                          

www.aralleida.cat 

 

Slow Food Catalunya 

https://slowfoodcatalunya.cat/