BUTLLETÍ
ELECTRÒNIC

Núm. 99
agost 2013

 

Rambla de Ferran, 18-3er.
25007 - Lleida
Telèfon: 973245408

lleidatur@lleidatur.com
www.lleidatur.com

 
 
 
Disseny: lagrafica.com
 
La corporació senyalitzarà la xarxa de rutes d’evasió de jueus per les comarques del Pallars Sobirà, la Val d’Aran, l’Alt Urgell i la Cerdanya durant la Segona Guerra Mundial per donar a conèixer aquests fets històrics. La iniciativa vol fer una aportació a la memòria històrica i alhora consolidar el creixent protagonisme del turisme hebreu a les comarques lleidatanes.
El Premi Turístic Internacional "Pica d’Estats" de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet, prestigiós guardó convocat anualment per la Diputació de Lleida, arriba a la 25a edició i es consolida com una de les eines promocionals més efectives per difondre els atractius de les comarques de Lleida arreu del món.
LES VALLS D'ÀNEU, CERTIFICADES COM A DESTINACIÓ DE TURISME FAMILIAR
Es converteixen d’aquesta manera en el primer territori de la Catalunya interior que rep la certificació, un segell d’especialització atorgat a les destinacions que ofereixen serveis i equipaments adaptats a les necessitats de les famílies.
El nou centre de visitants del Pallars Jussà, l’Epicentre, ha obert les portes aquest juliol a Tremp amb l’objectiu de proporcionar al visitant tota la informació que necessiti sobre els recursos, les activitats i els serveis turístics que ofereix la comarca.
El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha publicat les noves edicions de la revista Ara Lleida 2013, el Catàleg Ara Lleida 365 i la Guia d’Activitats, que proposen plantejaments i continguts innovadors amb l’objectiu de promocionar tota l’oferta turística i de serveis de les Terres de Lleida.
 
Entre el ventall de propostes culturals que omplen les nits estiuenques del Pirineu de Lleida, dues activitats brillen amb llum pròpia: el Festival de Música de la Vila de Rialp i el Retaule de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell, espectacles que any rere any fan les delícies de centenars de visitants d’arreu.
Cervera acollirà entre el 30 d’agost i l’1 de setembre la trenta-sisena edició de l’Aquelarre, una festa plena de màgia, espectacle i música que enguany girarà entorn a la figura de la bruixa contemporània i que aplegarà milers de visitants, grans i petits, d’arreu de Catalunya.
El proppassat 12 de juliol ha començat la temporada de visites al laberint de blat de moro de Castellserà (l’Urgell), l’únic d’aquestes característiques que hi ha a Catalunya. En la modalitat de visites diürnes i nocturnes, el laberint constitueix un dels atractius turístics més singulars de la plana de Lleida.
La diversió i la cultura, en el sentit més ampli dels dos termes, són els protagonistes absoluts de l’estiu lleidatà. Del Pirineu a la plana, més d’un centenar d’activitats tradicionals, religioses, musicals, esportives, teatrals, cinematogràfiques i de tot tipus omplen els dies i les nits de totes i cadascuna de les comarques lleidatanes.