BUTLLETÍ
ELECTRÒNIC

Núm. 97
juny 2013

 

Rambla de Ferran, 18-3er.
25007 - Lleida
Telèfon: 973245408

lleidatur@lleidatur.com
www.lleidatur.com

 
 
 
Disseny: lagrafica.com
 
El Palau de la Diputació de Lleida ha acollit el 31 de maig l'acte de lliurament del XXIV Premi Turístic Internacional "Pica d'Estats" de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet que convoca el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. L’acte s’ha convertit en un homenatge a la tasca professional del desaparegut periodista i meteoròleg Toni Nadal, del alpinista Juanjo Garra i del fotoperiodista Paco Elvira.
La temporada de pesca de salmònids (truites) a les aigües d’alta muntanya va començar l’11 de maig i s’allargarà fins al 30 de setembre. La pràctica d’aquesta disciplina esportiva és una aposta turística important per a les comarques del Pirineu de Lleida, sobretot per al Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l’Alta Ribagorça, la Val d’Aran, l’Alt Urgell i el Solsonès.
Les comarques de la Noguera i l’Alt Urgell augmenten el seu reclam turístic amb les activitats aquàtiques a l’embassament de Rialb, les rutes nocturnes amb caiac per Mont-rebei i el nou pas de vianants entre Lleida i Osca per aquest congost.  
La temporada d’esquí 2012-2013 al Pirineu de Lleida s’ha tancat amb satisfacció i amb una valoració positiva per part del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i del conjunt de les estacions d’esquí lleidatanes. Els centres hivernals del Pirineu de Lleida han venut aquesta temporada 1.150.000 forfets, un 8,5% més que l’any passat, quan se’n van despatxar 1.060.000.
L’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d’Urgell organitza la segona edició de la “Ruta del Formatge”, que consisteix en la visita a sis formatgeries artesanes de la comarca de l’Alt Urgell del 12 de maig al 13 d’octubre. La ruta s’emmarca dins de la programació de les Rutes guiades 2013-2014 a la Seu d’Urgell i comarca.
 
Castell de Mur, amb el seu conjunt monumental format per l’església i el castell, és un dels principals atractius turístics de la comarca del Pallars Jussà i un dinamitzador econòmic del territori. Coincidint amb la celebració del tradicional Aplec de Mur, el 5 de maig es va inaugurar la restauració del claustre de l’església canònica de Santa Maria, que data dels segles XI i XII.
El Consorci del Turó de la Seu Vella ha organitzat diferents visites dinamitzades amb tablet, adreçades a les famílies amb nens i nenes de 8 a 16 anys, que han permès els participants apropar-se amb tot detall als personatges i els animals fantàstics que decoren columnes, capitells, mènsules o gàrgoles de la Seu Vella de Lleida.
La plana de Lleida disposa des d’aquesta primavera d’un nou atractiu turístic: el Museu de l’Evolució. Instal·lat a l’antic molí fariner de Torres de Segre (el Segrià), el museu repassa l’evolució del món per mitjà de les eines construïdes per l’home.
Les comarques de Lleida ofereixen un calendari carregat de fires, festes tradicionals i competicions esportives durant el mes de juny. Entre tots els esdeveniments destaquen les falles al Pirineu, les revetlles de Sant Joan i la Crema deth Haro a Les i Arties.